13 вересня 2023 р. 18:35

Понад 120 мільйонів застави: Грановському слідом за Кауфманом обрано запобіжний захід у справі аеропорту "Одеса"

Фото: my.ua

(Фото: my.ua)

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному бізнесмену у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності. Про це повідомляє Центр публічних розслідувань з посиланням на пресслужбу САП.

Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 120,780 млн грн.

Крім того, на указаного підозрюваного покладено такі процесуальні обов’язки:

  • прибувати на першу вимогу до детективів, прокурора, суду;
  • не відлучатися з м. Одеси без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

29 серпня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому Одеському міському голові Олексію Костусєву у заволодінні майном комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярди гривень. 

Тоді повідомлялось, що на думку слідства, у 2011 році Борис Кауфман та Олександр Грановський організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Для цього вони зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою (ОМР), з розподілом часток 75% і 25% відповідно, з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 мільйонів гривень. 

7 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одеському бізнесмену Борису Кауфману у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності. Суд частково задовольнив клопотання прокурорів та взяв його під варту з можливістю внести заставу у розмірі 268,4 млн грн строком до 29.10.2023. 

Ігор Льов

Поділитися