02 лютого 2023 р. 20:30

На Одеській митниці виявили майже 250 прихованих від розмитнення контейнерів

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Працівники Державного бюро розслідувань виявили на території Одеської митниці  247 прихованих від розмитнення контейнерів.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, наразі розпочався огляд терміналу та вмісту контейнерів. Про результати цієї роботи в Бюро пообіцяли повідомляти додатково.

Усі заходи відбуваються в межах рішень президента України та Ради національної безпеки та оборони України щодо протидії контрабанді та наповнення державного бюджету України.

Це вже не перший такий випадок в Одеській області так виявлення восени минулого ркоу 133 контейнерів з товарами, термін розмитнення яких сплив навіть увійшло у перелік найрезонансніших справ ДБР торік. 

Вартість товарів тоді оцінили щонайменше 1,5 мільярда гривень. Серед них співробітники ДБР знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування. Документи на виявлені товари були відсутні, так само як й відомості щодо більшості їхніх власників

Взагалі Одеська митниця з кінця минулого року знаходиться в полі зору ДБР. 

А вже 5 січня 2023 року співробітники Державного бюро розслідувань затримали інспектора Одеської митниці за підозрою у вимаганні хабарів за провезення генераторів та електроприладів в Україну.

Працівники бюро обшукали адміністративну будівлю митного посту та знайшли гроші у схованках. Інспектори, за підрахунками ДБР, лише за декілька годин зміни встигли "заробити" понад 65 тисяч гривень. Гроші митники ховали під плінтусами, у комп'ютерній техніці, обігрівачах, макулатурі та навіть у туалеті.

Перед тим Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки України повідомили про викриття злочинної схеми із розкрадання коштів на експорті українського зерна.

За даними правоохоронців, до організації оборудки причетні понад 10 високопосадовців. Серед них – заступник начальника одного з департаментів Державної митної служби та керівництво Одеської митниці.

Щоправда, виконувач обов'язків голови Державної митної служби України В'ячеслав Демченко назвав "недержавницьким піаром на пустому місці" заяви Служби безпеки України про викриття схеми із розкрадання коштів на експорті українського зерна.

Кирило Бойко

Поділитися