29 серпня 2020 р. 10:39

Суддя Київського районного суду не задекларувала 4 мільйони гривень

Суддя Київського районного суду не задекларувала 4 мільйони гривень

Розслідування щодо внесення недостовірних відомостей до е-декларацій суддею Київського районного суду м.Одеса завершено. 28 серпня 2020 року стороні захисту відкриті матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Дії судді кваліфіковано за ст. 366-1 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, у деклараціях за 2017, 2018 та 2019 роки служитель Феміди не задекларувала наявність грошових коштів, за які було придбано автівки Audi Q7 та Audi Q8 вартістю 2,16 млн грн та 2,1 млн грн відповідно.

Досудове розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснювали з серпня 2019 року. Про підозру особі повідомлено 30 червня 2020 року. 

Нагадаємо, спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, якому інкримінується подання недостовірної інформації в електронній декларації за 2017 рік.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили трьом посадовцям Одеської міської ради та засновнику приватної компанії про підозру у завданні 131 мільйонної шкоди територіальній громаді Одеси.

Нагадаємо, вища рада правосуддя (ВРП) вирішила тимчасово, строком на три місяці, відсторонити суддю Біляївського районного суду Одеської області Ігоря Горяєва від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді. 

Поділитися