03 квітня 2024 р. 09:27

На Херсонщині запланували відкрити три нових центри цифрової освіти

Фото: Олександр Прокудін / Tеlegram

(Фото: Олександр Прокудін / Tеlegram)

У Високопільській, Білозерській та Музиківській громадах Херсонщини цього місяця відкриються центри з цифрової освіти.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовця йдеться про те, що він зустрівся із делегацією Представництва Дитячого фонду Організації Об’єднаних націй (UNICEF).

Прокудін зазначив, що представники цього фонду раніше передали гаджети для дітей Херсонщини, завдяки яким вони отримали змогу навчатися дистанційно. Вже найближчими днями учні Херсонської області отримають ще 10 тисяч девайсів, а у Високопільській, Білозерській та Музиківській громадах цього місяця відкриються центри з цифрової освіти.

Очільник ОВА додав, що під час зустрічі він окреслив потреби регіону та розповів про проєкти, над втіленням яких на Херсонщині нині працюють. Мова про відбудову закладів освіти й медицини, що знаходяться за 40 кілометрів від лінії фронту, зокрема облаштування укриттів та шелтерів, в яких діти могли б навчатися принаймні у змішаному форматі. У наступному навчальному році на Херсонщині планують відновити навчання у 15 навчальних закладів області, тому у регіоні потребують потужної підтримки.

"Розглянули можливість відкриття на території безпечних громад точки "Спільно", які б об’єднали розвивальні хаби та центри надання соціальної й психологічної підтримки дітям. Також благодійники спрямували гуманітарний конвой з гігієнічними засобами до громад регіону. Звернувся з проханням забезпечувати побутовою хімією і соціальні пральні області", - додав Прокудін.

Раніше повідомлялось про те, що механізм реалізації будівництва підземної лікарні та пренатального центру було обговорено під час зустрічі координатори з гуманітарних питань ООН Деніз Браун з начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним.

Також йшлося про те, що у Херсоні об'єднали ілюстрації, які в вільний час робить херсонський бариста, в особливий календар, який тепер дарують всім міжнародним делегаціям, щоб світ не забував про злочини росії. Перший примірник отримала Деніз Браун під час минулого її візиту у Херсон.

Володимир Шкаєв

Поділитися