10 травня 2024 р. 08:23

На Херсонщині збили російський ударний дрон

Фото ілюстративне: ОК "Південь"

(Фото ілюстративне: ОК "Південь")

Минулої доби 9 травня на Херсонщині під ворожим вогнем та авіаударами російської окупаційної армії опинилися Кізомис, Станіслав, Михайлівка, Золота Балка, Дудчани, Олександрівка, Садове, Антонівка, Інгулець, Інженерне, Берислав, Республіканець, Львове, Гаврилівка та місто Херсон. Також ворог наніс ракетний удар балістикою по Бериславському району.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовця йдеться про те, що під час обстрілів регіону російські окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 28 приватних будинків. Були зафіксовані влучання в об'єкт критичної інфраструктури та газогін. Виток газу перекрито, пожеж та загроз більше немає. Також були побиті господарські споруди, складське приміщення, гараж та приватний автомобіль.

За минулу добу російські окупаційні війська шість разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади. Ураження зафіксовані в Херсоні, Інженерному, Антонівці та Садовому. Зокрема, у місті було пошкоджено складську будівлю.

Через російську агресію 9 травня на звільненій від окупантів частині Херсонщини одна цивільна людина дістала поранення.

Також Прокудін додав, що під час нічної дронової атаки силами протиповітряної оборони в Херсонській області знищено один "Shahed-131/136".

Раніше повідомлялось про те, що через російську агресію на звільненій території Херсонщини 8 травня одна цивільна людина дістала поранення.

Також 7 травня на Херсонщині під ворожим вогнем та авіаударами російської окупаційної армії опинилися Білозерка, Станіслав, Садове, Благовіщенське, Понятівка, Інженерне, Кізомис, Комишани, Іванівка, Червоний Маяк, Качкарівка,  Дар'ївка, Ульянівка та місто Херсон. Через російську агресію у регіоні у цей день одна людина загинула, ще три -  дістали поранення. 

Володимир Шкаєв

Поділитися