09 лютого 2024 р. 18:01

В Одесі затвердили три обʼєкти для тимчасового проживання переселенців

Фото: Слово і діло

(Фото: Слово і діло)

На виконання Постанови Кабінету Міністрів в Одесі затвердили узагальнений перелік місць тимчасового проживання.

Про це повідомили на сайті Одеської міської ради.

До зазначеного переліку увійшло три об’єкти для тимчасового проживання:

  •     ГО "Християнська місія "Нове життя";
  •     ОКУ "Обласний центр соціально-психологічної допомоги";
  •   Центр соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від збройного конфлікту.

Зазначається, що на офіційному сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розміщено узагальнений перелік місць тимчасового проживання на території України, затверджений вищезазначеним наказом, з яким можливо ознайомитись у розділі "Про Мінреінтеграції/Законодавство" або за посиланням.

Нагадаємо, в Одесі на засіданні виконкому був затверджений  новий порядок надання адресної одноразової матеріальної допомоги родинам, які замовили спорудження надгробків, та облаштування місць поховань загиблих військовослужбовців. Зокрема, збільшилася сума допомоги з 55 тисяч до 65 тисяч гривень.

Раніше ми писали,  Одесі та області благодійний фонд проводить збір даних на виплати моментальної грошової допомоги.

Грошову підтримку можуть отримати українці у м. Одеса та Одеській області, які опинилися у складних життєвих обставинах та підпадають під наступні категорії населення: родини з онкохворим членами сімʼї; родини з лежачими тяжко хворими багатодітні сімʼї зі статусом ВПО (внутрішньо переміщенні особи); самотні матері ВПО; вагітні та годуючі (до 1 року дитині) матері зі статусом ВПО.

Ірина Глухова

Поділитися