18 квітня 2024 р. 18:01

Два мільйони виділили з бюджету області на підтримку мешканців Херсонщини, які опинились у скруті

Фото: соцмережі

(Фото: соцмережі)

Грошову допомогу отримали рідні загиблих військових, а також від мешканців Херсонщини, які втратили близьких через російські обстріли.

Про це повідомили в Херсонській ОВА.

З обласного бюджету продовжують виділяти кошти на підтримку мешканців Херсонщини, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин. 

На черговому засіданні обласної комісії розглянули 418 заявок, які надійшли від рідних загиблих військових, а також сімей цивільних жителів області, які втратили близьку людину через російські обстріли. 

За результатами розгляду, їм призначено матеріальну допомогу. Загальна сума виплат становить майже два мільйони гривень.

Раніше повідомлялось, що у 14 територіальних громадах деокупованої території (ДОТ) Херсонської області працюватимуть Координаційні центри підтримки цивільного населення.

Підтримку від Коордцентру при Херсонській ОВА отримують:

  • 43,7 тисячі осіб з-поміж ВПО, серед яких 8,1 тисячі дітей та 1139 осіб з інвалідністю;
  • 4,2 тисячі осіб з інвалідністю;
  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають у 95 прийомних сім’ях і 63 дитячих будинках сімейного типу;
  • 42,4 тисячі осіб похилого віку.

Крім того, 5,6 тисячі людей отримують матеріальну допомогу.

Міжнародні організації продовжують підтримувати українців, які опинилися в складних життєвих обставинах у воєнний час.

Допомогу можуть отримати

  • переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022 року та мають вразливості;
  • особи, що не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Донецька та мають вразливості;
  • люди, які повернулись до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через воєнні дії від 24 лютого 2022 р. та мають вразливості.

Відомо, що Южноукраїнська громада Миколаївської області отримає кошти на реалізацію проєкту в рамках Програми з відновлення України. Сума становить 27,5 мільйонів гривень.

 

Олеся Ланцман

Поділитися