30 квітня 2024 р. 14:54

На Херсонщині землю лісового фонду незаконно передали іноземному підприємству

Фото ілюстративне: nv. ua

(Фото ілюстративне: nv. ua)

На Херсонщині державі повернуто землі лісового фонду вартістю понад 600 млн грн

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що Південно-західним апеляційним господарським судом залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Херсонської обласної прокуратури про визнання недійсним договору оренди земель лісового фонду загальною площею 73 га вартістю понад 600 млн грн. Також визнано незаконними накази ГУ Держгеокадастру в області щодо формування та передачі у комунальну власність, як сільськогосподарських земельних ділянок вкритих лісовими культурами.

Установлено, що при формуванні ділянки сільськогосподарського призначення, незаконно включено до її складу землю, яка перебуває у постійному користуванні державного лісомисливського господарства. Внаслідок цього цінна земля лісового фонду у Бериславському районі незаконно була передана в оренду іноземному підприємству. 

Зазначається, що після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою забезпечено його виконання – припинено право оренди лісової ділянки та її перереєстровано до державної власності.

Раніше повідомлялось про те, що прокурори Херсонщини домоглись повернення громаді земельної ділянки зі ставком вартістю 22 млн грн, переданих в користування підприємцю без торгів. Так, Південно-західний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позов Каховської окружної прокуратури про визнання недійсним договору оренди та скасування рішення державного реєстратора.

Також прокуратура вимагає через суд повернути державі водосховище та земельну ділянку вартістю майже 1,5 мільярда гривень на Херсонщині.

Володимир Шкаєв

Поділитися