01 лютого 2024 р. 16:46

Він Німеччини до Херсонської громади прийшло 900 сонячних панелей

ФОТО: Херсонська МВА

(ФОТО: Херсонська МВА)

Херсонська міська громада отримала понад 900 сонячних панелей від уряду Німеччини.

Про це повідомила пресслужба Херсонської міської військової адміністрації.

Допомога надійшла в рамках проєкту технічної допомоги "Міжнародна платформа для зміцнення партнерств комунальних підприємств у водному господарстві", який реалізує німецьке товариство міжнародного співробітництва. 

Міжнародна платформа для зміцнення партнерства комунальних підприємств у водному господарстві між німецькими та українськими компаніями працює з 2019 року.

Партнерство фокусувалося на розробці планів розвитку підприємств, наданні практичних консультацій з удосконалення систем водопостачання та водовідведення в містах, а також на підтримці інституційної спроможності українських партнерів.

Сонячні панелі планують встановити на одному з об’єктів  КП "Херсонський водоканал". Кожна панель має потужність 380 Вт.

Отримана допомога дозволить забезпечити надійне постачання води в умовах повного відключення електропостачання.

Черговий корисний вантаж отримали військові, які працюють на Херсонському напрямку.

Підрозділу Сил оборони Херсонщини було передано багатомісний десантний човен, станцію радіоелектронної боротьби та потужний акумулятор.

Плавзасіб дозволить забезпечувати воїнів продуктами, зброєю та проводити ротацію особового складу на лівобережжі. Установки РЕБ захистять їх від російських безпілотників, акумулятор – забезпечать живленням підрозділ протягом тривалого часу.

19 січня керівники Херсонської ОВА та Херсонської МВА передали підрозділам Національної гвардії, територіальної оборони та зенітно-ракетним підрозділам прожектори з інвекторами до них та лазерними вказівниками.

Анна Бальчінос

Поділитися