14 лютого 2024 р. 19:58

Виконком затвердив інвестиційну програму Миколаївській ТЕЦ

ФОТО: ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ"

(ФОТО: ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ")

Виконком узгодив інвестиційну програму ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ" на 2024 рік. На її реалізацію піде понад 57 мільйонів гривень. 

Про це йшлося на засіданні виконкому Миколаївської міської ради. 

Фінансуватись програма буде з власних коштів підприємства.

Мережі "Миколаївської ТЕЦ" знаходяться в не ліпшому стані, що показав опалювальний сезон 2023-2024 років. Прийняття інвестиційної програми ніяк не відобразиться на тарифах, зауважив перший заступник директора ДЖКГ Ігорь Набатов

Тому "Миколаївська ТЕЦ" за погодженням НАК "Нафтогаз України" підготував інвестиційну програму для поліпшення та ремонту своїх мереж. На тарифі це фактично ніяк не відображається, тому що ТЕЦ і так звернулась для коригування тарифу.

Внаслідок прийняття цієї інвестпрограми тариф більш-менш залишається на тому самому рівні, як до моменту коригування тарифу НКРЕКП, – зазначив  Ігорь Набатов.

Основні цілі інвестпрограми це: зниження теплових втрат при транспортуванні теплової енергії, забезпечення надійності теплопостачання та зниження обсягів виконання ремонтних робіт на ділянках тепломагістралі у центральній частині міста.

Загальний обсяг інвестицій складає 57 мільйонів 703 тисячі гривень власних коштів.

Громадська організація із Німеччини планує встановити у Миколаєві інноваційний центр за назвою "Mykolaiv Water Hub".

Цей проєкт - шанс впровадити найбільш інноваційні рішення у сфері води, енергетики та харчових продуктів, які розробляють німецькі компанії, а також створити живильне середовище для R&D, а також німецько-української економічної співпраці.

У Миколаєві експертна група опрацьовує концепцію створення індустріального парку. 

Цей проєкт індустріального парку передбачає виділення території за межами міської забудови для промислового розвитку. Основна концепція полягає в створенні нових промислових підприємств на спеціально підготовленій площі. Мета такої промислової екосистеми - об'єднати інтереси бізнесу, виробників, держави та місцевих громад.

Анна Бальчінос

Поділитися