11 лютого 2024 р. 14:12

На Херсонщині волонтери евакуювали людей та три десятки тварин

ФОТО: Херсонська ОДА

(ФОТО: Херсонська ОДА)

На Херсонщині волонтери допомогли евакуюватись людям з трьома десятками тварин.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної державної адміністрації.

Команда евакуації від Благодійного фонду "Схід SOS" спільно з Херсонською обласною державною адміністрацією вивела з небезпеки чотирьох людей, які дбали про залишених тварин в Бериславі.

Згода на евакуацію була надана лише за умови, що всі "підопічні" - 26 котів і 5 собак - також будуть евакуйовані.

Ми виїхали з пекла. 70% міста зруйновано, немає світла та води, лікарень і магазинів… Дякую, тепер ми з тваринками в безпеці, - поділилася пані Оксана, опікунка тварин.

Перед тваринами стоїть процес лікування та адаптації внаслідок постійних обстрілів, щоб відновити їхнє здоров'я та пристосувати до нових умов.

Важливо зазначити, що евакуація здійснюється безплатно. Волонтери надають супровід постраждалим тваринам, допомагаючи знайти тимчасовий притулок, розміщують їх у закладах з постійним наглядом або допомагають зв'язатися з рідними.

(ФОТО: Херсонська ОДА)

10 лютого поліції та волонтерам вдалося вивезти з-під обстрілів двох жителів села Качкарівка Милівської громади та жителя Одрадокам'янки Тягинської громади.

За 2023 рік вдалося евакуювати до більш безпечних місць майже 32 300 жителів Херсонщини, із них понад 4 500 дітей та 250 маломобільних людей.

На Херсонщині поліцейські з волонтерами евакуювали з-під обстрілів чотирьох літніх людей. Евакуацію провели з Берислава та Саблуківки, які російська армія щодня обстрілює з усього наявного озброєння. У цих населених пунктах знищені усі комунікації, люди виживають без світла, води та газу. Жити там вкрай небезпечно, на протилежному березі Дніпра – уже позиції російських військ.

На Херсонщині визначили евакуаційні маршрути та збірні пункті евакуації. 

На середину жовтня з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

Анна Бальчінос

Поділитися