01 квітня 2024 р. 12:03

Місто-волонтер Миколаїв на 6 місті по допомозі ЗСУ

ФОТО: UA War Infographics

(ФОТО: UA War Infographics)

Місто-волонтер Миколаїв зайняв 6 місто серед інших міст України.

Рейтинг облцентрів за їхньою допомогою Збройним силам України опубліковувала платформа UA War Infographics.

За допомогою інфографіки можна побачити, скільки видатків йде на оборону країни з обласних центрів.

Київ виділяє найбільшу суму на ЗСУ, тому що має найбільший в Україні бюджет. Потім за даними рейтингу йде Дніпро, Хмельницький, Житомир, Одеса, Полтава та Миколаїв.

Усього на оборону за інфографікою у 2023 році Миколаївська область надала 507 мільйонів гривень.

 Днями Миколаївська міська рада надала 50 мільйонів для потреб ТРО. З цих коштів 40 мільйонів йдуть у внески до статутних капіталів КП міста, 8,9 мільйона – кошти, які будуть передбачені виконкому на заходи з територіальної оборони. Ще 1,1 мільйона – кошти субвенції з місцевого бюджету державному бюджету, а саме обласному ТЦК.

Також на допомогу військовим частинам виконком перерозподілив 90 тисяч гривень. Через те, що на тендерах вдалось зекономити кошти, ці гроші будуть перерозподілені за запитами військових частин.

Ще виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує придбати два нових позашляховики за 3 мільйони 765 тисяч гривень. Автомобілі придбають для поліпшення матеріально-технічної бази для ТРО та для виконання завдань, в тому числі пов’язаних з мобілізаційною підготовкою.

Нещодавно футбольна команда енергетиків взяла участь в черговому благодійному турнірі з футзалу. 

13 команд від різних енергетичних компаній за підсумком зібрали 260 тисяч гривень. Кошти передали 125 окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ.

Анна Бальчінос

Поділитися