07 квітня 2024 р. 19:32

Директор "Миколаївобленерго" підбив підсумки опалювального сезону

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Директор КП «Миколаївоблтеплоенерго» підбив підсумки опалювального сезону та розповів, чому для підприємства важлива якісна вода.

Про це Микола Логвінов повідомив на пресбрифінгу, який відбувся днями.

Опалювальний сезон 2022-2023 років пройшов краще, ніж минули сезони. Ми врахували ризики, які були у цих роках.  Завдяки донорам отримали велику кількість генераторів. Всі котельні були забезпечені автономними джерелами енергії. Всі плани, які були по заміні мереж, буди виконані, тому опалювальний сезон в Миколаївобленерго пройшов без аварійних ситуацій, - розповів директор підприємства.

Також Микола Логвінов зауважив на проблемах, які повстали перед підприємством щодо якості води у Миколаєві.

Наразі у Миколаєві немає нормального постачання води. Вода, яка є в мережі, є неякісною. Тому для того, щоб отримати нормальну очищену воду, вона має пройти процес хіміченого обробітку.

Кожен куб втраченої води - це для нас біда. Якщо в котли підприємства попаде неочищена вода, це приведе до погіршення стану обладнання. Наші котли досить дорогі, і промивка одного котла - це один мільйон гривень додаткових витрат. А у нас 600 котлів. Якщо в мережі попала б неочищена вода, потрібно було б декілька років та 600 мільйонів гривень тільки на промивку котлів. Тому якісна вода в наших мережах - це дуже важливо, - поділився він.

За його словами для того, щоб теплопостачання відбувалось якісно, потрібно залучення всіх установ.

Це - якісна підготовка до опалювального сезону, ізоляція фасадів, вікон, дверей, тепломереж. Тоді ми маємо необхідний результат. Підприємство відповідає за постачання тепла до будинку. Далі - це відповідальність керуючей компанії, ОСББ. І якщо ми це не зрозуміємо, тоді все, що ми робили на підприємстві, не буде мати того економічного ефекту, який потрібен, - зауважив Микола Логвінов.

Також у Корабельному районі Миколаєва було встановлено нову котельню. Особливість її роботи полягає в тому, що вона може функціонувати без участі обслуговуючого персоналу.

28 березня у Миколаєві офіційно закінчився опалювальний період 2023-2024 рр. Саме таке рішення прийняв виконавчий комітет міської ради. Згідно з цим рішенням з 28 березня теплопостачання відключать на всіх об'єктах, крім закладів дошкільної освіти, лікарень, пологових будинків, амбулаторій.

У Миколаєві планують побудувати новий водогін. Олександр Сєнкевич розповів подробиці наради, яка відбулась минулого тижня у Києві стосовно ситуації у місті. Мер додав, що навряд чи проєкт буде завершено до кінця поточного року, але, за умови злагодженої роботи, можна сподіватись, що вже наступного року питна вода з'явиться в мережах Миколаєва.

Анна Бальчінос

Поділитися