03 квітня 2024 р. 10:03

Оновлено! 400 мільйонів отримує Миколаївщина та Херсонщина на зведення фортифікацій

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

На зведення надійних фортифікацій цього року для Миколаївщини та Херсонщини держава надасть 400 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Урядового порталу.

Уряд вже виділів 20 мільярдів гривень. Під час засідання 2 квітня Кабінет Міністрів виділив додаткові 5,6 млрд гривень. З них 1,1 мільярда гривень для зведення фортифікацій в Донецькій області, понад 1 мільярд гривень — для Запорізької області, 1,5 мільярда гривень для Сумщини та 300 і 400 мільйонів гривень для Миколаївщини та Херсонщини відповідно, — повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також наголосив на важливості безпеки людей, особливо дітей. Зокрема ідеться про побудову надійних укриттів в закладах освіти. 

За кошти, спрямовані громадам в межах державної субвенції, вже облаштовано 235 укриттів у школах.
Цьогоріч виділяємо ще 2,5 мільярда гривень. Таким чином плануємо створити безпечні умови для офлайн-навчання орієнтовно для 300 тисяч учнів, - зауважив голова уряду.

За словами Прем’єр-міністра, 1 мільярд гривень передбачено на облаштування укриттів у лікарнях.

Наша мета — гарантувати доступність, безпечність та ефективність медичних послуг для усіх українців. У цьому нам допомагають партнери. Від Японії через Світовий банк Україна отримала 70 мільйонів доларів у межах проєкту HEAL Ukraine. Це кошти на відшкодування видатків за програмою медичних гарантій. Вдячні японським друзям за лідерство в підтримці України, - додав Денис Шмигаль.

Днями Деніс Шмигаль доручив розпочати будівництво нового водогону у Миколаєві. 

За словами прем‘єр-міністра, внаслідок постійних російських обстрілів на початку повномасштабного вторгнення та підриву росією Каховської ГЕС у Миколаєві виникла проблема з водопостачанням.

Уряд загалом виділив уже понад 1,3 млрд гривень для її розв’язання. Аби люди отримали доступ до питної води, розроблюється комплексне рішення, яке включає будівництво нового водогону.

На Херсонщині у межах президентського проєкту #Плічопліч відремонтовано 91 об'єкт, ще на 108 – прямо зараз тривають роботи. Також надійшла 61 заявка у рамках програми єВідновлення.

На реалізацію проєктів з відбудови Миколаєва піде майже 7 мільярдів гривень. В державній цифровій екосистемі управління відновленням DREAM міститься вже 98 проєктів з відбудови Миколаївської області.

Згідно з даними системи на реалізацію проєктів вже є 2,23 мільярда гривень. Джерело фінансування: місцевий бюджет, міжнародні організації, юридичні особи.

Анна Бальчінос

Поділитися