08 грудня 2023 р. 08:35

У Вилковому запланували розчищення Білгородського каналу

Фото: Фейсбук

(Фото: Фейсбук)

Виконавчий комітет Вилківської міської ради Ізмаїльського району оголосив тендер на розчищення Білгородського каналу в місті Вилкове загальною вартістю 2 млн 684 тис. 714 грн.

Про це агенції «Юг.Today» стало відомо з даних Prozorro.

Канал проходить по природному гирлу річки Дунай, являє собою вулицю і тече через місто Вилкове.

Вздовж каналу-вулиці збудовані житлові будинки мешканців міста. З каналу поповнюються водою єрики, які проходять по всій території Вилкового і використовуються у якості вулиць для водного пересування людей.

На данний час спостерігається значне замулення та заростання очеретом Білгородського каналу, що погіршило його санітарні і експлуатаційні якості. При низькому рівні води в деяких місцях глибина гирла складає лише 40 – 50 см. Подальше замулення Білгородського каналу несе загрозу затоплення від весняних повеней і створює екологічну і санітарно – епідеміологічну небезпеку для міста. Дуже низький рівень води в каналі може спричинити спалахи холери.

Згідно технічного завдання, протяжність ділянки каналу, що запланована до розчищення – 500 метрів, а глибина прокопки – 1,5 метри.

Майбутній підрядник повинен буде виконати роботи до 25 грудня наступного року. Завершення торгів заплановане на 11 грудня.

Ми вже писали, що на Херсонщині завершено тендер на проведення капітального ремонту водопровідної мережі частини вулиць Таврійська, Визволення, Українська, Чорнобаївська, Нова, Стадіонна, Першотравнева, Миколаївська в с. Чорнобаївка Херсонського району Херсонської області (Код ДК 021:2015: 45453000-7 Капітальний ремонт і реставрація).

Інформація про це розміщена на офіційному сайті Prozorro.

Тендер оголошено на ремонт дороги по вулиці Центральній від села Кошари у напрямку села Любопіль в межах Южненської міської територіальної громади.

Оголошення розміщено на майданчику держзакупівель Рrozorro.

За умовами конкурсу, планується капітальний ремонт асфальтобетонного покриття дороги.

Ремонтні роботи будуть профінансовані з місцевого бюджету, а їх вартість складає 58 млн 21 тис. 820 гривень.

 

Костянтин Неділько

Поділитися