08 листопада 2023 р. 21:49

У Миколаєві Офіс відновлення та розвитку пришвидшить проєкти міста, - міська рада

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

Цього тижня у Миколаєві відкрили Офіс відновлення та розвитку міської громади, в якому відразу провели кілька важливих нарад за участі, в тому числі делегації з Королівства Данія. 

Про це інформує перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков в етері ТРК "Март".

Він зазначив, що під час нарад з іноземною делегацією мер міста Олександр Сєнкевич презентував основні об'єкти, на які або вже готова проєктна документація, або є бачення щодо відновлення цих об'єктів після перемоги. 

Фото: Миколаївська міська рада

Мова йде не про теперішній час. Ясна річ, що ніхто не буде вкладати великі кошти у відбудову міста, яке знаходиться за 100 км від лінії фронту. Але ми повинні бути готові, щоб, коли наші хлопці дійдуть хоча б до Чонгару, ми могли б розпочати відбудову й наших закладів освіти, і до відновлення більш активного водозабезпечення міста, щоб сюди повернулось життя на повну. А для цього потрібні не тільки великі кошти, але й багато часу, тому що це величезні обсяги роботи. Ми повинні забезпечувати діяльність і критичної інфраструктури, щоб бути готовими до тих ракетних обстрілів, які на нас, напевно, ще чекають взимку, і підсилювати нашу живучість з альтернативними джерелами енергії, з захистом наших енергетичних об'єктів.

Саме над такими проєктами працював Комітет відновлення. А Офіс відновлення — це місце комунікацій, куди буде стікатися інформація про всі проєкти на території міста, щоб робота була узгодженою та просувалась швидше.

Так, 27 жовтня команда італійської компанії One Works презентувала концепцію створення інноваційного району у Миколаєві. Це один із п’яти пілотних проєктів, який розробляють для міста в рамках роботи над Майстер-планом.

Також 2 жовтня у Миколаєві запрацював новий офіс представництва Данії, яка взяла на себе зобов’язання з відновлення постраждалого від агресії рф регіону.

Тетяна Каптур

Поділитися