15 червня 2023 р. 17:41

У Миколаєві на сесії облради проголосували за премії та надбавки для заступника голови

Фото: Антон Табунщик/ facebook

(Фото: Антон Табунщик/ facebook)

У середу, 14 червня в Миколаєві в онлайн-форматі відбулась позачергова сесія обласної ради. Засідання не було анонсоване.

Про його проведення стало відомо з допису на офіційному сайті Миколаївської облради.

В повідомленні зазначається, що на позачерговій сесії, у засіданні якої взяли участь 41 з 64 депутатів облради, було розглянуто 22 питання.

Фото: Антон Табунщик/ facebook

Відомо, що на початку сесії заслухали інформацію від першого заступника начальника Миколаївської ОВА, керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня, пов’язаної з підривом Каховської ГЕС та затопленням окремих територій Миколаївської області Георгія Решетілова стосовно ліквідації наслідків підриву росіянами гідроелектростанції.

Загалом підтоплено 31 населений пункт – 20 Баштанського району та 11 Миколаївського. Утворений Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня. До безпечних місць евакуювали 948 осіб, у тому числі 167 дітей. Відновлюється електропостачання населених пунктів. Повністю відновлено електропостачання у 8 населених пунктів, та частково – в 5. Відповідні установи здійснюють відбір зразків води з річки Інгулець в районі міста Снігурівка для досліджень, і згідно з останніми результатами – перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено, - йдеться у дописі.

До того ж депутати розглянули майнові питання, серед яких – передача приміщення у селі Воєводське Благодатненської громади під аптеку. Це єдина аптека у цьому населеному пункті, тому її закриття змушує місцевих їздити до найближчої в сусідньому Благодатному. Тепер приміщення відремонтують та запустять в роботу. Схоже питання по аптеці в Баштанці. З 2017 року тривали судові засідання, і сьогодні депутати погодили передачу приміщення Баштанській міськраді. Крім того, депутати підтримали рішення про призначення керівника КНП "Обласний госпіталь ветеранів війни" – Олену Кузьміну, яка до цього виконувала обов’язки керівника медзакладу.

Також  у своєму телеграм-каналі миколаївський журналіст Олег Деренюга опублікував скриншот одного з рішень, які прийняли депутати: збільшити надбавку за інтенсивність праці для в.о. голови облради, тобто Антону Табунщику, з 80% до 90%, а премію з 50% до 100%.

Перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, який фактично є очільником облради з березня цього року.

Підкреслимо, що засідання обласної ради жодним чином не анонсувалось на офіційному сайті Миколаївської облради, також не опубліковано і розпорядження про скликання сесії.

Так, згідно з пунктом 5 статті 10 Регламенту Миколаївської обласної ради, рішення про скликання позачергової  сесії обласної ради має бути прийнято та опубліковано не пізніше, ніж за 3 дні до засідання.

Згідно зі статтею 74 Регламенту, журналісти, як і керівництво облради, депутати та працівники виконавчого апарату, мають право бути присутніми у залі, де відбувається таке засідання, якщо воно проводиться у дистанційному режимі. 

Відомо, що 16 березня у Миколаєві обрали нового заступника голови облради. Ним став депутат обласної ради від фракції "Слуга Народу" Антон Табунщик.

Тетяна Каптур

Поділитися