08 грудня 2023 р. 20:01

На Одещині відкрили перший Дія.Центр

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

У Таїровській громаді відкрили сучасний Дія.Центр.

Про це повідомляє Одеська ОВА (ОДА) у своєму Telegram-каналі.

За інформацією пресслужби, це перший заклад в області, де жителі громади зможуть отримати понад 290 державних послуг в одному приміщенні. У Дія.Центрі наявне й окреме місце для проведення консультацій з підтримки підприємництва та є обладнання для видачі паспортних документів. Також у центрі створені умови для людей з інвалідністю. Зокрема, вхід до приміщення промарковано контрастним кольором та обладнано пандусом з поручнями, графік роботи центру надруковано шрифтом Брайля, обладнано інклюзивну санітарну кімнату. Також забезпечено можливість голосового спілкування з адміністратором та підключення перекладача української жестової мови.

Як ми вже писали, 55 деокупованих і постраждалих громад з Дніпропетровської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської областей отримають техніку для відновлення надання послуг і роботи ЦНАП від шведсько-українського проєкту PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україні".

Про це пише Урядовий портал.

Кризова підтримка включає комп’ютери, ноутбуки, джерела безперебійного живлення, багатофункціональні офісні пристрої, мобільні валізи для надання послуг. Сума тендерної закупівлі майже 9 мільйонів гривень.

Великоолександрівська громада на Херсонщині отримала "мобільний центр надання адмінпослуг".

Про це 7 травня повідомила пресслужба Херсонської ОВА.

Він включає автівку та мобільний кейс, у комплектацію якого входить ноутбук, портативний сканер, лазерний принтер та 4G Wi-Fi-маршрутизатор. Вартість машини та обладнання – 963 200 гривень.

Костянтин Неділько

Поділитися