20 грудня 2023 р. 15:47

Херсонським дітям організовують дозвілля у сховищах

Фото: Скріншот відео Херсонська ОВА

(Фото: Скріншот відео Херсонська ОВА)

На Херсонщині організовують дитяче дозвілля у сховищах.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

Йдеться про те, що ще два "дитячі куточки" з'явилися в херсонських укриттях у межах проєкту "Дитинству бути!". Зазначається, що завдяки цій ініціативи вдалося організувати необхідні умови для перебування малечі під час повітряної тривоги чи вибухів. У сховищі діти разом з батьками можуть почитати книжки, послухати музику, погратися та відволіктися від того , що відбувається ззовні.

"Заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько взяв участь у відкритті дитячого простору, поспілкувався з херсонською малечею та їх родинами. Вручив їм новорічні подарунки", - йдеться у дописі пресслужби.

"У дітей повинно бути дитинство, навіть за таких умовах. Впевнений, що попереду ще багато нових проєктів для наших дітей" - зазначив посадовець.

Раніше повідомлялось про те, що у Херсоні працює міський центр гуманітарної допомоги сім'ям "З любов'ю до дітей". Упродовж липня центр надавав підтримку сім'ям з дітьми, а також тим, хто постраждав внаслідок катастрофи на КГЕС.

Так, у цей місяць було надано 2849 особам, серед них 956 дітям, гуманітарну допомогу: засоби гігієни від Unicef, продуктові набори (в тому числі WFP), матраци, ліжка, посуд, новий одяг, взуття, смаколики, підгузки, дитячі суміші, вітамінізоване харчування, питну бутельовану воду тощо.

Також 1 вересня у Херсонській громаді розпочали навчання близько 25 тисяч школярів. Зазначається, що станом на 24 лютого 2022 року у школах Херсонської громади навчалося майже 35 тисяч дітей.

На цей навчальний рік до навчальних закладів громади набрали півтори тисячі першачків. За інформацією управління освіти Херсонської міської ради, дистанційне навчання здійснюватимуть 52 школи.  

Володимир Шкаєв

Поділитися