11 червня 2023 р. 10:04

Голова Одеської облради розпорядився скликати депутатів на сесію

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Голова Одеської обласної ради розпорядися скликати депутатів на сесію, як й планувалося, 23 червня. 

Відповідне розпорядження оприлюднили на сайті облради. 

Наразі рекомендований такий порядок дений:

  • Про діяльність обласної ради та її органів.
  • Про цільові програми, концепції та містобудування.
  • Про об'єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  • Про створення, ліквідацію, зміну найменування, затвердження статутів комунальних підприємств, установ, внесення змін до них про їх діяльність.
  • Інші питання віднесенні до компетенції обласної ради. 
  • Звернення депутатів.
  • Депутатські запити.
  • Різне.

Щодо конкретних проєктів рішення, які розглядатимуться на сесії поки не інформують, але відомо, що одним з них розглянуть заяву депутата Семена Коржа, який вирішив достроково скласти повноваження. 

Також можливе деяке переформування депутатських комісій.

Наприклад депутатам хочуть запропонувати: 

Ліквідувати постійну комісію обласної ради з питань земельних відносин та адміністративно-територіального устрою, поклавши виконання її повноважень на постійну комісію з питань екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуація, ліквідації їх наслідків та оборонної роботи.

Припинити достроково повноваження голови постійної комісії обласної ради з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованю злочинністю та корупцією Олексія Семенцова у зв'язку зі смерттю. 

Відкликати Миколу Дерев'янка з посади голови постійної комісії обласної ради з питаннь управління майном спільної власності територіальних громад області у зв'язку із незадовільною роботою на посаді. 

Відкликати Ольгу Юрко з посади голови постіної комісії з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності у зв'язку із незадовільною роботою на посаді.  

Також у проєкті рішення, що оприлюднила журналістка Ірина Гриб, пропонується замінити Ольгу Юрко депутаткою Іриною Коваліш на посаді. Замість Миколи Дерев'янка обрати Світлану Фабрикант, померлого Олексія Семенцова замінити Андрієм Бабенко, а комісію з екології із розширеними повноваженнями запропонувати очолити депутату Валентину Волканову.

Про те що сесія планується саме на 23 червня стало відомо ще у квітні.

Зазначимо, що березнева сесія була дуже емоційною депутати розглянули понад 30 питань порядку денного. Рада "схудла" на три обранці, двоє з яких були представниками забороненої "Опозиційної платформи - За життя", а один з партії "Батьківщина". Йдеться про Володимира Осіпова, Олексія Ігнатькова, Олега Казимірова

Також депутати  звільнили з посади генерального директора комунальної установи "Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи" Тетяну Папіж й Вячеслава Полясного з посади генерального директора комунального некомерційного підприємства "Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр". Обидва тепер подали позови щодо цих рішень ради.

Напередодні засідання  голова фракції політичної партії "Європейська Солідарність" в облраді Михайло Шмушкович заявив, що фракція припиняє будь-яку взаємодію з керівництвом обласної ради.  

Кирило Бойко

Поділитися