08 жовтня 2023 р. 17:13

Доброславські депутати перерозподілили додаткові 24 мільйони

Доброславська селищна рада засідає. Фото: Тетяна Коломійцева/Інтент

(Доброславська селищна рада засідає. Фото: Тетяна Коломійцева/Інтент)

Депутати Доброславської селищної ради на позачерговій сесії 6 жовтня внесли зміни до бюджету, збільшивши його на 24 мільйони 497,6 тисячі гривень.
   
     Начальниця фінансового відділу Доброславської селищної ради Ольга Задорожна повідомила депутатам про те, що бюджет вдалось збільшити коштом перевиконання плану з надходжень від податку, що надійшов з доходів фізичних осіб від військових формувань, повідомляє кореспондентка Інтента.

За цією статтею селищний бюджет отримав 23 мільйони гривень та  від податку на майно та єдиного податку - 1 мільйон 497,6 тисячі гривень.

З цих коштів депутати зголосилися виділити управлінню освіти, культури, туризму, молоді та спорту виділити 1 мільйон 129, 5 тисяч гривень, а саме:

  • на  проведення робіт з вимощення Трояндівського навчального закладу - 411 тисяч гривень;
  • на капітальний ремонт мереж внутрішнього освітлення в Ониськівській школі – 675 тисяч гривень;  
  • на придбання пального  для генераторів та для шкільного автобуса – 80 тисяч гривень;
  • на придбання запасних частин для шкільних автобусів - 83 тисячі гривень;
  • проведення страхування транспортних засобів через управління освіти – 11,5 тисяч гривень;
  • для опалення в укритті Доброславського ліцею – 1 мільйон 837 тисяч гривень;
  • 45 тисяч гривень — на водопостачання дошкільним закладам освіти.

Як пояснила голова селищної ради Людмила Прокопечко, з Латвії надіслали 3 вживаних, але в робочому стані генератори на 50,0 кВт, 20,0 кВт та 3,5 кВт. Генератори на 50,0 кВт та 20,0 кВт вирішили передати Доброславському та Кремидівському навчальним закладам, а на 3,5 кВт – залити в селищній раді, як запасний. Для роботи генераторів, зазначила керівниця фінансового відділу,  необхідно виділити ще 100 тисяч гривень на придбання пального. Та додатково виділили 400 тисяч гривень на ремонт Ониськівського будинку культури.

На програму  з фінансування заходів з мобілізаційної підготовки на 2021-2025 роки  фінансовому відділу  піде 1 мільйон 600 тисяч гривень.

Відділенню поліції – на програму "Безпечна Доброславська громада 2021-2023 роки" - 100 тисяч гривень. Селищній раді – 5,6 мільйона гривень на капітальний ремонт приміщення для  внутрішньопереміщених осіб у Вовківськовому. На поточний ремонт вуличного освітлення в селі Зоринове по вулиці Центральній – 120,6 тисячі гривень, а на утримання в нормальному стані зовнішніх мереж, поточний ремонт пульта управління мереж зовнішнього освітлення - 47,4 тисячі гривень. 4 мільйони 300 тисяч гривень виділили для закупівлі  дронів для двох військових підрозділів.

1 мільйон 90 тисяч гривень – на благоустрій населених пунктів, на енергоносії – 600 тисяч гривень. Поточні видатки – 200 тисяч гривень. Комунальним підприємствам – 80 тисяч гривень, за проведені роботи по ремонту двох артезіанських свердловин і підключення  виділили  64 тисячі 966 гривень та 159 тисяч 370 гривень відповідно, КП "Кремидівська хвиля" - 328,7 тисячі гривень – придбання глибинних помп, посипальних сумішей, 154, 5 тисяч гривень – утримання в належному стані зовнішніх мереж електроживлення, поточний ремонт – 93,2 тисячі гривень, КП "Калина" - 1 мільйон 285 тисяч гривень – капітальний ремонт мереж водопостачання по вулиці Набережній в Трояндовому та для всіх комунальних підприємств ще додатково виділили 1 мільйон 200 тисяч — придбання глибинних помп та посилальної суміші.

На експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, а саме дороги Доброслав – Кремидівка головний фінансист громади запропонувала виділити  3 мільйони гривень. Голова селищної ради Людмила Прокопечко пояснила, що  служба автомобільних доріг виділяє 3 мільйони гривень і ще 3 мільйони гривень необхідно виділити селищній раді, щоб капітально відремонтувати вищезазначену дорогу і ще  900 тисяч гривень – на експлуатаційне утримання дороги загального користування місцевого значення – Іванівка – Петрівка (від Трояндового до Ониськового).

Тетяна Коломійцева

Поділитися