27 квітня 2024 р. 14:02

У Миколаєві висадили майже 400 нових дерев: де саме

Колаж Інтента

(Колаж Інтента)

У Миколаєві активно почали висаджувати нові дерева та кущі. Місто прикрасили 374 зелених насадження.

Про це повідомили у комунальному підприємстві "Миколаївські парки".

За словами комунальників, у рамках весняного озеленення у Миколаєві висадили молоді липи, софори, катальпи, клени та хвойні кущі. Всього 374 зелених насадження, з них 338 – це дерева та 36 – хвойні кущі. Дерева мають вік від 5 років і висоту близько двох метрів. Такі саджанці краще приживаються після висадки та підходять до кліматичної зони.

(Висадка дерев у Центральному Фото: "Миколаївські парки")

Як розповіла начальниця відділу садово-паркового господарства КП "Миколаївські парки" Тетяна Скибицька, рослини висадили на двох локаціях: на бульварній частині проспекту Центрального та на Веселинівському кільці при в’їзді в Миколаїв.

Надалі працівники підприємства обіцяють слідкувати за тим, аби рослини були здорові та доглянуті.

Також, на цьому тижні, окрім проспекту Центрального комунальники закінчують висадку дерев у Варварівці. Кажуть, погода наразі найбільш сприятлива для висадки зелених насаджень.

(Висадка дерев у Варварівці Фото: "Миколаївські парки")

"Протягом всього терміну обов’язково будемо підтримувати належний полив та догляд за насадженнями. Протягом висадки, ще підкорегували кулеподібну форму катальп та укріпили софори за допомогою бамбукових підв'язок", - додали на підприємстві.

(Висадка дерев у Варварівці Фото: "Миколаївські парки")

Ми писали, що на Миколаївщині запланували висадити понад вісім мільйонів нових дерев. Так, у філіях Південного лісового офісу ДП "Ліси України" планується збільшити площі лісів на 1683 гектари – це 11 мільйонів нових дерев. У разі гарної погоди у Миколаївській області буде висаджено 1214 гектарів нових лісів. Нові ліси будуть висаджуватись на земельних ділянках, яки знаходяться у постійному користуванні держпідприємства. Найпоширеніші породи – українські сосна кримська та дуб звичайний.

У березні з нагоди Всесвітнього дня лісів на Миколаївщині провели екологічну акцію. Зокрема, на території одного з лісництва в регіоні висадили молоді сосни та дуби.

Ірина Глухова

Поділитися