02 травня 2024 р. 21:32

На півдні Одещини виявили забруднення земель стічними водами

Фото: Держекоінспекція

(Фото: Держекоінспекція)

На території Арцизької міської ради Болградського району  екологи виявили забруднення земель внаслідок витоку стічних вод на прилеглу земельну ділянку.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного регіону.

Зокрема, у квітні було обстежено річку Когильник на території Болградського району та річку Кучургани у Роздільнянському районі. Для проведення фізико-хімічних та хроматографічних досліджень відібрані проби води з цих річок.

(Фото: Державна екологічна інспекція Південно-Західного регіону)

За даними держінспекторів, під час проведення обстежень на території Арцизької громади виявлено забруднення земель внаслідок витоку стічних вод на прилеглу земельну ділянку.

По дренажному каналу, що являє собою траншею (канаву) відкритого типу, призначену для збирання та відведення поверхневих стічних вод, стоки потрапляють у річку Когильник.

(Фото: Державна екологічна інспекція Південно-Західного регіону)

Для визначення вмісту забруднюючих речовин у ґрунті та поверхневій водоймі річки Когильник екологи відібрали проби ґрунту та води у місці скиду.

Наразі спеціалісти проводять лабораторні дослідження.

Раніше держінспектори виявили та зафіксували факт забруднення земель через скидання стічних виробничих вод з підприємства.

Забруднення зазнала земельна ділянка площею майже 8 тисяч квадратних метрів. За результатами лабораторних досліджень відібраних проб ґрунту виявлені значні перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднювальних речовин.

А тим часом в одній із громад Ізмаїльського району висадили дві сотні дерев білої акації на сміттєзвалищі.

До того інспектори з навколишнього середовища виявили несанкціоноване сміттєзвалище побутових відходів. Воно знаходиться в межах території села Мале Одеського району Одеської області.

Ірина Глухова

Поділитися