21 квітня 2024 р. 15:34

В Одеській області затримали підозрюваних у розстрілі патруля на Вінниччині

Фото: Іван Вигівський/Facebook

(Фото: Іван Вигівський/Facebook)

Поліцейські затримали чоловіків, яких підозрюють у вбивстві одного та пораненні іншого патрульного  у Гайсинському районі Вінницької області вночі 20 квітня.

Про це повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський.

За його словами, правоохоронці встановили місцеперебування фігурантів — вони переховувались на території Одеської області. Зловмисників затримали за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Це двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. 

"Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників. Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються", - зазначив Іван Вигівський.

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України — Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

20 квітня поліція почала в Одеській та Вінницькій областях операцію з виявлення та затримання чоловіків, які розстріляли поліцейських у Гайсинському районі Вінницької області. 

Працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору. В авто були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений. 

Раніше 18 квітня на Привокзальній площі в Одесі два водії влаштували конфлікт на дорозі. Один з них вихопив зброю для страйкболу та почав стріляти. 33-річний водій автомобіля Toyota не поступився дорогою 36-річному водієві BMW, хоча останній мав перевагу. Один кермувальник наздогнав іншого, зупинився перед його автівкою, і чоловіки почали сваритися.

У березні правоохоронці заарештували водія таксі, який стріляв з пістолета в Приморському районі Одеси. Чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі за хуліганство. Так, на проспекті Гагаріна між таксистом та пасажиром виник конфлікт, в ході якого водій здійснив один постріл з пістолета у повітря та поїхав, але не далеко. Працівники поліції затримали зловмисника.

А у січні двоє придністровців відкрили вогонь по українських прикордонниках, ті стріляли у відповідь. Одного з придністровців було вбито, ще одного поранено, він у лікарні.

Кирило Бойко

Поділитися