22 квітня 2024 р. 18:05

Миколаївський колаборант закликав загарбників захопити всю Україну

ФОТО: СБУ

(ФОТО: СБУ)

За матеріалами СБУ нову підозру отримав колаборант, який закликав загарбників до захоплення всієї території України. У 2023 році його вже було обвинувачено у колабораційній діяльності.

За інформацією Управління СБ України в Миколаївській області восени 2022 року, під час окупації Снігурівці, зловмисник погодився очолити "відділ внутрішньої та зовнішньої політики" так званої "Військово-цивільної адміністрації".

Фігурант виконував вказівки кремля щодо донесення в маси необхідної окупантам інформації. Він публічно закликав до зміни меж території України та заперечував агресію рф.

Для розповсюдження російської пропаганди зловмисник використовував свій "авторський канал" в Телеграм.

Наразі чоловік підозрюється за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Оскільки фігурант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Нещодавно суд призначив 15 років тюрми зраднику, який шпигував для фсб. Зловмисник намагався встановити точні координати базування українських захисників, які обороняють обласний центр. Насамперед він цікавився геолокацією укріпрайонів та вогневих позицій підрозділів ЗСУ.

Також у Миколаєві колаборантці суд призначив два роки умовно. Вона уклала угоду зі слідством, визнала провину та розкаялась у скоєному. Російських агресорів жінка прославляла від червня 2022 року до травня 2023 року та виказує сподівання на окупацію Миколаєва.

Раніше, мешканець Миколаєва передавав окупантам інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ та розташування об’єктів інфраструктури на Миколаївщині. Слідство встановило, що 34-річний мешканець Миколаєву підтримуючи та виправдовуючи ведення рф агресивної війни на території України, через Телеграм-канал почав листування з представником країни-агресора.

Анна Бальчінос

Поділитися