18 квітня 2024 р. 21:02

Два жителі Миколаєва підробляли під відомий світовий бренд техніку

ФОТО: Бюро економічної безпеки України

(ФОТО: Бюро економічної безпеки України)

Два жителі Миколаєва підробляли під відомий світовий бренд техніку та аксесуари. Товар реалізовували через соціальні мережі.

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки України.

За інформацією БЕБ, близько року чоловіки готували техніку, самостійно доукомплектовували аксесуарами та пакували товар. Продажі здійснювали через соціальні мережі - Теlegram та Instagram. Також - у магазині в Одесі. 

Для створення рекламного контенту фігуранти облаштували студію, де знімали відеоролики для розміщення у соціальних мережах. 

Співпрацівники БЕБ провели вісім обшуків, у результаті яких було вилучено підроблені навушники та аксесуари до них, ноутбуки, мобільні телефони, зарядні пристрої, картонне пакування й готівку. А також - обладнання для пакування товарів, що надавало контрафактним речам вигляд натуральної продукції. 

Орієнтована сума вилученого майна складає майже 25 мільйонів гривень. 

Триває досудове розслідування.

Нещодавно на Миколаївщині порушили закон при закупівлі спецтранспорту. У суді визнали недійсним укладений за наслідками публічної закупівлі договір щодо придбання спеціального автотранспорту на суму понад 60 мільйонів гривень.

Також на лікарнях Миколаївщини та Херсонщини заробили понад 2 мільйони. Закупівлі передбачали придбання замовниками послуг з обслуговування програмного продукту, який повинен синхронізуватися з медичною електронною системою "Поліклініка без черг". Під час розгляду справи Відділення встановило низку фактів, які свідчать про узгоджену поведінку учасників під час підготовки та участі в торгах.

Ритуальна служба у Миколаєві заробила гроші на послугах, які не надавала. Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи стосовно зловживання монопольним становищем. За інформацією комісії з січня 2022 по квітень 2023 року ритуальна служба стягувала кошти з підприємств, які виконували роботи, пов’язані з організацією поховання.

Анна Бальчінос

Поділитися