21 квітня 2024 р. 22:11

"Бронза" стрибунок у воду, перемога Деревʼянченка: спортивний огляд

Колаж: Інтент

(Колаж: Інтент)

Про матч "Чорноморця", перерваний тривогою, здобутки українських стрибунок у воду, гучне повернення кримського боксера та завершення волейбольного сезону - у традиційному огляді спортивних подій Півдня (і не тільки).

Футбол  

"Чорноморець" провів два дуже різних тайми проти "Кривбаса". Впевнена перша половина, яку одесити навіть виграли завдяки голу Максима Брагару, і непереконлива друга, у якій одесити втратили здобуту перевагу. Перспектива у цієї команди точно є, але треба збиратися і грати 90 хвилин, що б не ставало на заваді.

    А на заваді може стати не тільки спортивний фактор, а й існування сусідів-терористів. Перерва між таймами у цьому матчі стала набагато довшою, бо було оголошено про вже сьому в той день повітряну тривогу, а російські ракети руйнували "стратегічно важливі" будинки приватного сектору міста. В таких умовах, на жаль, доводиться існувати усьому нашому спорту і не лише йому.

Прем`єр-ліга
20.04. Чорноморець – Кривбас 1:2


Відео: CHORNOMORETS TV 


Скриншот flashscore.ua


    Друге коло жіночої Першої ліги для "Seasters" поки що не сильно відрізняється від першого - опір суперниць усе ще недостатній для того аби створити "сестрам" справжні проблеми. Тож інтрига скоріше не в тому, чи підвищаться одеситки у класі, а чи втратять очки до кінця регулярного сезону бодай раз, а також коли одеситки заб’ють сотий гол в історії - цілком ймовірно, що це станеться уже наступного тижня, у грі 11-го туру проти "Оболоні".  

Перша ліга. Жінки. 
13.04. Лідер – Seasters 0:5


Скриншот womensfootball.com.ua

У чоловічій Другій лізі "Реал Фарма" поступилася одним із лідерів змагань "Дружбі" і продовжує йти на 12 місці у щільній групі аутсайдерів.

Друга ліга
17.04. Дружба – Реал Фарма 2:0


Відео: Професіональна футбольна ліга України


Скриншот pfl.ua

Футзал

Збірна України готується до чемпіонату світу, який відбудеться цієї осені в Узбекистані. Задля цього наші футзалісти взяли участь у представницькому турнірі в Литві. Результат цих ігор не вражає, але й не поганий - впевнена перемога над господарями, нічия з міцною командою Франції, і гра з Бразилією, яка виявилася на голову вище. Втім попри розгромну поразку, головний тренер команди Олександр Косенко вважає, що ця гра була дуже корисною для нашої команди. Сподіваємось, отриманий досвід дійсно допоможе у вересні.

Товариський турнір у Литві.  
13.04. Україна – Литва 5:2
15.04. Україна – Бразилія 2:7
16.04. Україна – Франція 4:4


Відео: Футзал LIVE 

Волейбол

"Балті" не вдалося зачепитись за перевагу рідного майданчику - у першій же грі на Одещині гості з "Буковинки" розв'язували всі питання щодо бронзових нагород, не віддавши господаркам жодної партії.

    Таким чином, команда з Подільщини завершила рік четвертою – сезон скоріше можна занести в актив для молодої команди, особливо з урахуванням "бронзового" успіху в березні на Кубку України. Сподіваємось, балтським вболівальникам у наступних сезонах вдасться частіше бачити ігри на рідних трибунах і перемоги своїх улюблениць. 

 Суперліга. Жінки. Матчі за 3 місце.
18.04. Балта  – Буковинка 0:3 (22:25, 24:26, 18:25)


Відео: Divisport

Гандбол

Розпочався другий етап чоловічої Суперліги. У першій четвірці, до якої прикута наша увага, все поки що без сенсацій - "Мотор" домінує, "Одеса" доводить свій статус другої сили та нав'язує відчайдушну боротьбу запоріжцям, "Ізмаїл" поки що далекий від трійки лідерів за класом і цього сезону, по суті, набирається досвіду гри в TOP-4. Втім, попереду ще три тури, і хоча відриви вже сформовані, кожна перемога над фаворитом матиме власну цінність.

Суперліга. Чоловіки. Група "А".
19.03. Одеса – Ізмаїл 31:26   


Відео: Ukrainian Handball Federation 


20.04. Донбас – Одеса 29:37        Ізмаїл – Мотор 23:42
21.04. Одеса – Мотор 31:32         Донбас – Ізмаїл 28:22

Теніс

Після важкого удару у Кубку Біллі Джин Кінг, індивідуальні виступи українських тенісисток знову дарують позитивні емоції.

    Так, Ангеліна Калініна успішно виступила на турнірі у французькому Руані, де дісталася півфіналу, по дорозі вибивши чергову "нейтралку".

Турнір WTA 250. Руан.Перше коло
Ангеліна Калініна - Алізе Корне 6:4 7:5

Друге коло
Ангеліна Калініна - Мартіна Тревізан 6:2 6:3

1/4 фіналу
Ангеліна Калініна - Мірра Андрєєва 6:4 7:5


Відео: WTA 

1/2 фіналу
Ангеліна Калініна - Маґда Лінетт 1:6 6:4 2:6


    Ще краще склався тиждень для іншої української зірки Марти Костюк, яка на турнірі у Штутгарті здолала трьох (!) опоненток зі світового TOP-10 і дісталася фіналу. Особливо яскравою вийшла битва проти третьої ракетки світу Коко Гофф - вже не вперше в цьому році ці суперниці дарують глядачам справжній спектакль. У фіналі казахстанка Рибакіна виявилася сильнішою, але менш із тим - чудовий виступ і чудова форма нашої спортсменки підказують, що це не останні успіхи у цьому ґрунтовому сезоні.


Відео: WTA. 

Бокс 

Сергій Дерев’янченко яскраво повернувся до рингу! У 12-раундовому бою проти Вона Александера кримський боєць домінував протягом усього бою, про що свідчить одностайність суддів - усі віддали Сергію перемогу 100-89. Після такого повернення хоч і рано говорити про відновлення чемпіонських перспектив, але точно воно має сильно підняти позиції Сергія, які впали після кількох прикрих поразок. 


Відео: Тайк Майсон

Стрибки у воду 

Ксенія Байло (Миколаїв) разом із Софією Лискун (Луганськ) проводять блискучий сезон-2024. Черговим успіхом спортсменок стали бронзові нагороди, здобуті у суперфіналі Кубка Світу на 10-метровій вишці. Протягом змагань наші стрибунки навіть йшли на другому місці - лише в останній спробі окрім китайської пари, їх обійшли ще й канадійки. 

Це був другий подібний успіх за цей рік, що свідчить про чудову форму і непогані олімпійські перспективи. 


Фото: Ukrainian Diving Federation 

"Для нас, для всієї України важлива кожна медаль, кожна перемога як ніколи! Тому хочеться подякувати нашим захисникам і захисницями за можливість виступати на міжнародній арені" - приєднуємося до слів Софії та Ксенії і вітаємо із заслуженою нагородою. 

Мирного тижня і перемог Вашим улюбленим спортсменам та Україні! Наступний огляд на Інтенті вийде вже у понеділок, 29 квітня. 

Адлен Муатс

Поділитися