23 квітня 2024 р. 08:24

Через російські обстріли на Херсонщині загинули дві цивільні людини та шість поранено

Наслідки обстрілу. Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Наслідки обстрілу. Фото: Херсонська обласна прокуратура)

На Херсонщині минулої доби 22 квітня військові російської окупаційної армії обстрілювали Антонівку, Білозерку, Станіслав, Садове, Іванівку, Новотягинку, Берислав,  Новоберислав, Тягинку, Михайлівку, Качкарівку, Нововоронцовку, Зміївку, Червоний Маяк, Козацьке, Веселе та місто Херсон.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовця йдеться про те, що під час обстрілів регіону російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено вісім багатоповерхівок та 26 приватних будинків. Були зафіксовані влучання в навчальний заклад, дитячий садок, заклад культури, об'єкт критичної інфраструктури та газогін.

За минулу добу російські війська 11 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади. Ураження зафіксовані в Херсоні, Антонівці та Садовому. Зокрема, у місті було пошкоджено два цивільних автомобілі,  будівля дитячого садка, 10 приватних і п'ять багатоповерхових будинків, гуртожиток. Внаслідок російських ворожих обстрілів Херсонської міської територіальної громади за минулу добу чотири людини зазнали поранень. Так, 22 квітня близько 10:20 армія рф вкотре обстріляла середмістя Херсона з артилерійської зброї. Поранення середньої тяжкості отримала 44-річна жінка, яка в момент атаки перебувала на зупинці громадського транспорту. За іншою адресою в наслідок обстрілу постраждало ще двоє чоловіків, їх доставлено у лікарню. Також меддопомогу надано 63-річному чоловіку, який дістав поранень внаслідок обстрілу міста приблизно о 05:30 ранку. Усім надана медична допомога.


Наслідки обстрілу. Фото: Поліція Херсонської області

Що стосується регіона в цілому, то, за інформацією Прокудіна, через російську агресію на Херсонщині дві цивільні людини загинули, ще шість - дістали поранення.

22 квітня через ворожі атаки постраждало четверо людей з Берислава. Близько 01:15 ночі ворог здійснив скид вибухівки з дрону, внаслідок цього поранення отримала 15-річна дівчина та 27- річний чоловік. О 04:30 окупанти вдарили по населеному пункту КАБами, постраждала жінка 47-ми років та 58-річний чоловік. Пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури. Також 22 квітня у населених пунктах деокупованої частини Каховського району встановлено факти загибелі двох чоловіків 85 та 50 років, які отримали поранення не сумісні із життям, через російські обстріли. 

Раніше повідомлялось про те, що 21 квітня на Херсонщині військові російської окупаційної армії обстрілювали Нововоронцовку, Антонівку та місто Херсон. Під ворожим вогнем та авіаударами також опинилися Козацьке, Берислав і Новоберислав.

Також йшлося про те, що внаслідок російських обстрілів Херсонської міської територіальної громади за добу 18 квітня три людини зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Всім надана медична допомога.

Володимир Шкаєв

Поділитися