23 квітня 2024 р. 08:55

Оновлено! Атака на Миколаївщину: пошкоджено школи та є постраждалі

Фото: ДСНС у Миколаївській області

(Фото: ДСНС у Миколаївській області)

Вночі 23 квітня російські окупанти продовжили дроновий терор південних регіонів України, в тому числі й Миколаївської області. 

Як повідомили в Миколаївській військовій обласній адміністрації,  під час бойової роботи сил протиповітряної оборони, уламками збитого "шахеда" пошкоджено торговельну інфраструктуру. Сталось займання торговельнлого павільйону, яке було оперативно ліквідовано вогнеборцями.

"Наразі стало відомо про одного постраждалого чоловіка внаслідок падіння збитого Shahed в Очакові. Йому надається вся необхідна медична допомога", - повідомив голова ОВА Віталій Кім.

Крім того, протягом минулої доби  ворожі війська завдали артилерійських обстрілів по Куцурубській та Очаківській громадах. Через обстріли у селі Солончаки пошкоджено два освітні заклади. Постраждалих немає.

(Фото: ДСНС Миколаївщини)

Територія Очакова та Очаківської громади зазнала обстрілів двічі. Пошкоджено житлові будинки, будівлі, автівки та лінію електропередач. Наразі електропостачання відновлено. Постраждалих немає.

(Фото: ДСНС Миколаївщини)

Оновлено в 12.00: Внаслідок ворожих ударів по Очакову прокуратура розпочала досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

А тим часом в Одесі  збитий безпілотний летальний апарат впав у житловий сектор, через що постраждали дев'ятеро жителів міста, серед яких четверо дітей. Також було пошкоджено крамниці та інші об'єкти інфраструктури.

Троє дорослих госпіталізовано до лікарні, вони в стані середнього ступеня важкості, ще двоє відмовилися від шпиталізації, отримавши всю необхідну допомогу на місці. Четверо дітей також у стані середнього ступеня важкості в лікарні. Медики надають постраждалим всю необхідну допомогу.

Фото: Миколаївська обласна прокуратура.

Ірина Глухова

Поділитися