30 квітня 2024 р. 21:57

Жителі Херсонського району побували на виїзному прийому у медиків

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

У громадах тривають профілактичні заходи щодо неінфекційних захворювань.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі йдеться про те, що фахівці відділу профілактики неінфекційних захворювань провели виїзний прийом для жителів Херсонського району. Так, понад 60 місцевих жителів мали можливість виміряти тиск, вагу та зріст, визначити індекс маси тіла. Люди отримали кваліфіковані поради щодо правил вимірювання артеріального тиску, здорового харчування та контролю ваги. Тих, у кого був виявлений високий артеріальний тиск, фахівці відправили до місцевої амбулаторії.


Фото: Херсонська ОВА

Зазначається, що також медики приділили увагу і ментальному здоров’ю населення, в громаді, що потерпає від періодичних обстрілів, це надзвичайно актуально. Спеціалісти провели тренінг з навичок зняття тривожності за допомогою дихальних практик та фізичних вправ.

Всі присутні отримали позитивні емоції від спілкування, друковані матеріали з профілактики неінфекційних захворювань, здорового харчування, фізичної активності та перелік доступних безоплатних скринінгових обстежень для ранньої діагностики онкологічних захворювань.

Також лікарі мобільної бригади відвідали Борозенське, Новорайськ та Калинівське. Понад  сотні місцевих жителів отримали медичні консультації акушера-гінеколога та ендокринолога. За потреби фахівці призначали лікування та направляли на дообстеження у інших спеціалістів. Зокрема, додаткове консультування  можна отримати у місцевому телемедичному центрі. Ця допомога стала можливою завдяки ГО "CASERS" та підтримці "Українського фонду швидкого реагування", який  втілює IREX  за підтримки Державного департаменту США.

Раніше повідомлялось про те, що мобільні лікарські бригади продовжують надавати допомогу жителям Херсонщини. Так, протягом трьох днів кардіолог, терапевт та сімейний лікар проводили прийом у селах Токареве, Білоусове, Давидів Брід та Калинівське. Майже 70 місцевих жителів отримали медичні консультації та зробили електрокардіограму й експрес-тести на цукор, холестерин та гемоглобін.

Також йшлося про те, що на Херсонщині продовжують роботу бригади міжнародної організації  "Лікарі без кордонів". За два дні провели понад 110 медичних консультацій.

Володимир Шкаєв

Поділитися