15 лютого 2022 р. 22:01

Як Громадський центр правосуддя наближає правосуддя до людей

Як Громадський центр правосуддя наближає правосуддя до людей

Громадський центр правосуддя в м. Татарбунари Одеської області, що діє на базі Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», підготував коротке інформаційно-роз’яснювальне відео про те, що правосуддя в Україні може бути «дружнім» та враховувати потреби людей.

Громадський центр правосуддя в місті Татарбунари працює на півдні Одеської області більше трьох років та сформував протягом цього часу певну модель діяльності та впливу (екосистему правосуддя в громаді). Такий досвід буде корисний для впровадження в інших територіальних громадах України.

Громадський центр правосуддя - це мультифункціональний хаб на рівні територіальної громади, який розвиває:

  • доступні, якісні та інклюзивні правові, адміністративні та соціальні послуги;
  • систему правосуддя, яка до, під час та після судового розгляду орієнтована на людину та її потреби;
  • альтернативні способи вирішення конфліктів;
  • спроможність жителів вирішувати питання у правовий спосіб та захищати свої права.

Громадський центр правосуддя надає як сервісну допомогу людям, так і досліджує правові потреби громад і впроваджує сталі інструменти людиноорієнтованого правосуддя. Основний принцип роботи – це відкрита співпраця між органами правосуддя, місцевою владою та жителями на принципах довіри та відповідальності.

Відеоролик створено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Поділитися