26 жовтня 2020 р. 12:55

Як пройшов день голосування на місцевих виборах 25 жовтня - результати спостереження ОПОРИ

Як пройшов день голосування на місцевих виборах 25 жовтня - результати спостереження ОПОРИ

Представники Громадянської мережі ОПОРА розповіли те, як минув день голосування та ніч підрахунку голосів. 

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Одеській області Анастасія Матвієнко та експерт Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області Анатолій Бойко розказали про зафіксовані порушення виборчого законодавства у день голосування та під час підрахунку голосів.

Експерти також надали оцінку виборчому процесу та презентують результати проведеного спостереження на основі соціологічно обґрунтованої вибірки, що дасть можливість узагальнити інформацію про те, які порушення були найбільш поширеними по всій території країни.

Заява ОПОРИ за попередніми результатами спостереження на місцевих виборах – 2020 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Поділитися