29 вересня 2020 р. 10:37

Команда «Місцеві депутати. Атестація»  розповіла, що можуть місцеві обранці

Команда «Місцеві депутати. Атестація»  розповіла, що можуть місцеві обранці

Команда Місцеві депутати. Атестація підготувала для виборців Одещини коротке відео про повноваження місцевих депутатів.

Чи може депутат місцевої ради підвищити пенсію? А допомогти зробити велодоріжку? Як не заплутатися і зрозуміти, які повноваження мають депутати, котрих ми будемо обирати 25 жовтня?

За дві з половиню хвилини глядачу пояснюють про те, що можуть місцеві депутати і чого вони не можуть, як обранці впливають на формування бюджету міста, благоустрій та містобудування, з якими проблемами можна звернутися до місцевих депутатів і на що звертати увагу, коли чуєш передвиборчі обіцянки.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.

Наразі  за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка вебплатформи «Місцеві депутати. Атестація».

Поділитися