15 листопада 2021 р. 14:15

Як визначити проблему, що потребує розробки державної політики

Як визначити проблему, що потребує розробки державної політики

Коли ми чуємо слово «політика», ми ризикуємо потрапити в пастку двозначності, адже це поняття асоціюється з боротьбою за владу.

Однак «політика» може означати і те, як органи влади та їх керівники використовують наявні повноваження та ресурси на вирішення суспільних проблем. В такому сенсі говорять про «політику низької інфляції», «доступних кредитів», «надання електронних послуг», енергетичну чи приміром освітню політику.

Міністерство цифрової трансформації підготувало курс, в якому експерти Наталія Алюшина та Олексій Дорогань розкажуть, як правильно використовувати ресурси, доступні державним службовцям, щоб процес формування політики зробити максимально обґрунтованим та інклюзивним

Курс Міністерства цифрової трансформації України створено в партнерстві з Офісом ефективного регулювання (BRDO) та Національним агентством України з питань державної служби, за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Підтримка DIA)», що впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Урядом Швеції.

Поділитися