07 вересня 2021 р. 22:28

Гендерні окуляри: як протидіяти домашньому насильству

Гендерні окуляри: як протидіяти домашньому насильству

«Гендерні окуляри» - проєкт, в якому зібрані історії людей з Одеської та Івано-Франківської області, де розкриваються проблеми гендерної нерівності, насильства, сексизму у професіях та обмеження в правах представників ЛГБТК+ спільноти

Голова громадського руху «Віра, Надія, Любов» Тетяна Семікоп розкаже, як вперше зустрілася з темою домашнього насильства. Вона народилася в родині правоохоронців. Бабусі, дідусі, батьки та навіть брат Тетяни – усі вони працювали в міліції. Вона ж вирішила вступити на філологічний факультет. Утім згодом жінку запросили працювати зі складними дітьми, і вона теж перейшла працювати в міліцію.

Наша героїня впевнена, що ця тема «червоною ниткою проходить через роботу правоохоронних органів». Наразі Тетяна очолює громадський рух «Віра, Надія, Любов». Організація допомагає жінкам та чоловікам, які потерпають від насильства вдома.

Наталя Вишневецька очолює громадську організацію «Дом 48.24», яка займається протидією домашньому насильству та просуванням гендерної рівності. До Івано-Франківська жінка переїхала з Донецька після початку війни. Про психологічне насильство вперше замислилася під час шлюбу.

За її словами, жінки, які потерпають від насильства, часто не розуміють, що відбувається щось не те. Особливо, коли в їхніх родинах відбувалося щось подібне.

У минулому випуску можна було дізнатися, наскільки важливо захищати права ЛГБТ-спільноти. Як це взагалі - бути геєм в Україні. Раніше героїні випуску розповідали, як мати активну соціальну позицію та досягати мети. Дивіться також, що є свобода бути собою,  як боротися зі стереотипами та якою має бути освіта для підлітків.

Авторка проєкту: Зоряна Безпалько

Поділитися