17 вересня 2020 р. 20:29

В Одесі розбиралися, чому не розслідуються злочини проти журналістів

В Одесі розбиралися, чому не розслідуються злочини проти журналістів

Пресконференція журналістів за участю представника уповноваженого з прав людини відбулася 17 вересня в Одесі.

Під час неї представники ЗМІ обговорили резонансні випадки порушення прав журналістів в Одесі та області, та як розслідуються усі ці випадки. 

Спікерами виступили: Віталій Матвєєв, член правління громадської організації «ПРОЖЕКТОР», керівник проєкту «Human Rights Clinic», адвокат, медіаюрист; Олександр Остапенко, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в південних областях; Євгенія Генова, заступниця головного редактора видання ІзбірКом, комунікаційниця Одеської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України»; Михайло Штекель, кореспондент української служби «Радіо свобода»; Євген Вовк, член правління Одеської регіональної організації «Національна спілка журналістів України», розказали про розвиток подій цих справ, а також окреслили шляхи вирішення існуючих проблем в сфері медійного права.

Спікери зазначили, що поліція не поспішає розслідувати справи щодо нападу на журналістів, або перешкоджання їх професійній діяльності. 

Так Михайло Штекель розповів, що поліція майже нічого не робить задля притягання до відповідальності нападників, що штовхали його під час суду над мером Одеси.  

Євгенія Генова нагадала, що три роки тому головного редактора видання ІзбірКом Валерія Болгана не пускали на засідання погоджувальної ради і зазначила, що ця справа також лишилась без руху. 

«Сама ситуація прикра своєю систематичністю. Після усіх скандалів журналістів стали пускати на погоджувальну раду, але там перестали обговорювати важливі питання, що виносяться на сесію», - зазначила редакторка. 

Поділитися