27 липня 2022 р. 16:07

«Тихий терор. Хроніки пекла» - фільм про життя в окупованому Херсоні

«Тихий терор. Хроніки пекла» - фільм про життя в окупованому Херсоні

«Тихий терор. Хроніки пекла» – це фільм про життя в окупації. Про те, що тиша іноді, страшніше за вибухи.

Російська пропаганда робить все, аби створити картинку «мирного життя» у місті, а насправді викрадає та катує людей, залишає херсонців в інформаційній ізоляції, не дозволяє полишати окупований регіон. В заручниках у російських військових опинились кількасот тисяч людей. Проте Херсон чинить опір.

Події у фільмі розгортаються від початку повномасштабного російського вторгнення – через хроніки життя міста, до кінця травня. 

Стрічка містить документальні кадри та розповіді людей, яким вдалось виїхати з окупації. Герої фільму – херсонці, які пережили викрадення та тортури, активісти, волонтери, журналісти. Зйомки проходили у Києві, Одесі та Миколаєві.  

Цей другий фільм з циклу «Хроніки пекла» створений командою «ТТБ-Студія». Перший – «Маріуполь. Хроніки пекла», прем’єра якого відбулась у травні, зібрав понад півтора мільйони переглядів на Youtube, та був показаний в ефірі провідних українських, німецьких, австрійських, португальських, іспанських, канадських, естонських та латвійських телеканалів. 

Поділитися