14 березня 2021 р. 15:43

Південь без міфів: Степова Україна

Південь без міфів: Степова Україна

П'ятий ролик кампанії #ПівденьБезМіфів​​ – про те, що таке "Степова Україна", та як насправді сусідували українці з татарами та османами. 

Кампанія "Південь без міфів" розповідає про минуле степової України та деконструює російські імперські міфи про цей регіон.

Відео розробила студія Young & Hungry production. Над роликом працювали Іван Кипібіда, Тарас Грабовський, Омелян Ощудляк, Юрій Данкевич. Авторів ролика консультували дніпровські історики.

Нагадаємо, Четвертий ролик проєкту краєзнавчих лекцій "Український Південь" розповідає про історію появи у степовій Україні, зокрема в Одеській області некрасівського козацтва, яке оселилось в цих місцях після антиросійського повстання на теренах сучасної Луганської та Донецької областей. 

Третій ролик проєкту краєзнавчих лекцій "Український Південь" розповідає ранню історію Одеси та деконструює імперські міфи щодо віку міста. 

Другий ролик проєкту краєзнавчих лекцій "Український Південь" присвячений історії переселення мазепинських козаків у південні регіони країни. 

Поділитися