«Адвокати майбутнього» готові допомагати одеським медикам безкоштовно

«Адвокати майбутнього» готові допомагати одеським медикам безкоштовно

 

Спільнота програми «Адвокат майбутнього» інформує про свій внесок у подолання кризи. Адвокати програми за ініціативи адвокатки Наталії Бухти розпочинають проєкт і готові консультувати pro bono медичних працівників України, які беруть участь у подоланні пандемії, спричиненої COVID-19.

  • Хто ми – адвокати та адвокатки з програми «Адвокат майбутнього»? 

Це – адвокати, які прагнуть надавати правничу допомогу, відповідно до найвищих етичних стандартів, бути ефективними лідерами у власній професійній спільноті та у впровадженні суспільних змін, займати активну громадську позицію. 

  • Хто може скористатися безоплатною консультацією адвокатів?

Медичні працівники, які сьогодні – на передовій боротьби з коронавірусом, а саме: лікарі, медсестри та медбрати, інші медичні працівники, які залучені до подолання пандемії в Україні.

  • Яка форма консультацій адвокатів?

Консультації надаються в усній або письмовій формах. Формат комунікації — за домовленістю з адвокатом у кожному окремому випадку: електронна пошта, телефон, месенджери тощо.

  • На які питання можна отримати відповіді?

Адвокати/-ки надаватимуть консультації з цивільного та адміністративного права. Тобто можна звернутися з питань медичного, трудового, спадкового, сімейного, житлового права та інших підгалузей права. Також медики можуть звернутися щодо адміністративних правопорушень, пов’язаних із порушенням карантинних заходів. Учасники проєкту розраховують, що консультації надаватимуться у разі потреби захисту прав та інтересів саме медичних працівників, які сьогодні – на передовій боротьби з коронавірусом.

  • Як обрати адвоката для консультацій? 

Ви можете обрати адвоката за населеним пунктом, який найближчий до Вас або ж за іншими зручними для Вас критеріями.

Адвокат/-ка, якого/яку Ви обрали, може перенаправити Ваш запит на іншого колегу, який є більш компетентним у галузі права, до якої відноситься Ваше питання. Адже адвокати, як і лікарі, можуть спеціалізуватися у вузьких галузях права.

  • Як можна зв’язатись з адвокатом?
  1. написати лист на електронну пошту з темою: «Консультація для медика» і викласти інформацію, яка потребує консультації юриста.
  2. написати sms або повідомлення в будь-якому доступному вам з адвокатом месенджері.
  3. зателефонувати у встановлені години консультацій; адвокат/-ка може бути зайнятий/-та іншою роботою, і якщо не зможе відповісти одразу, то зателефонує Вам пізніше.

Контактна особа в Одеській області – Наталя Маркочева: +38 098 940 56 01; nataliyamarkocheva@gmail.com.

Якщо Ви обрали телефонний дзвінок, то ми розраховуємо на Ваші звернення з 10:00 до 18:00. Також Ви можете узгодити з адвокатом зручний для вас обох час та канал комунікації.

Поділитися