На Одещині продовжують надавати правову допомогу переміщеним особам

В Одеській області за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Уряду Японії розвивається ініціатива, покликана покращити та посилити систему надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). В регіоні працює три приймальні, які надають безоплатну правову допомогу переселенцям

В Одеській області за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Уряду Японії розвивається ініціатива, покликана покращити та посилити систему надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). В регіоні працює три приймальні, які надають безоплатну правову допомогу переселенцям.

Нагальні правові питання внутрішньо переміщені особи можуть вирішити, звернувшись до юристів приймалень дистанційно через електронну пошту odesakvu@ukr.net чи телефоном, або звернувшись до приймальні особисто. Окрім надання допомоги в стаціонарному режимі, періодично здійснюються виїздні прийоми в місцях компактного проживання ВПО.

Щодо звернень, які будуть ідентифіковані як стратегічні, передбачено надання вторинної правової допомоги та юридичний супровід на національному та міжнародному рівні (зокрема, Європейський суд з прав людини, Спеціальні процедури ООН, Управління Верховного комісара з прав людини).

Правова допомога надається фахівцями Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України", залученими експертами та представниками органів юстиції і центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Первинну правову допомогу (правові консультації та підготовку звернень до органів влади) внутрішньо переміщені особи можуть отримати:

в м. Одесі:

- в офісі Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України" за адресою: 65091, м. Одеса, вул. Садиковська, буд. 25. Графік прийому: понеділок - п'ятниця, з 11.00 до 18.00. Попередній запис за телефоном (048) 716-46-83. Електронна адреса  odesakvu@ukr.net

в м. Котовську:

- в приміщенні Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою 66300, м. Котовськ, вул. 50 років Жовтня, 194-а. Графік прийому: понеділок - п'ятниця, з 11.00 до 15.00. Попередній запис за телефоном (04862) 3-07-34. Електронна адреса  odesakvu@ukr.net 

в м. Татарбунарах:

- в приміщенні Татарбунарського районного управління юстиції за адресою м. 68100, м. Татарбунари, вул. В.Тура, 48. Графік прийому: понеділок - п'ятниця, з 11.00 до 15.00. Попередній запис за телефоном (04844) 3-37-74. Електронна адреса  odesakvu@ukr.net

Ініціатива «Безоплатна правова допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука рівних можливостей» реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН  в Україні (в межах Проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» ) та Уряду Японії.

Проект «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» реалізується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії і в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою.

Поділитися