Що змінилося в порядку видачі посвідчень водія

Що змінилося в порядку видачі посвідчень водія

Уряд вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Відповідна постанова Кабміну № 980 від від 15 вересня 2021 року набула чинності 24 вересня, повідомляє ЮРЛІГА.

У разі відсутності в Єдиному державному реєстрі МВС відцифрованого образу обличчя водія для обміну посвідчення водія та отримання його після втрати чи викрадення шляхом застосування засобів електронного кабінету водія або через Портал Дія, у тому числі з використанням мобільного додатка, такий образ обличчя водія надається за згодою особи на обробку її персональних даних у частині передачі відцифрованого образу обличчя водія з Єдиного державного демографічного реєстру (у разі коли інформація про неї внесена до Реєстру) до Єдиного державного реєстру єдиної інформаційної системи МВС.

Посвідчення водія, замовлене через електронний кабінет водія або через Портал Дія, у тому числі з використанням мобільного додатка, через адміністратора єдиної інформаційної системи МВС, за бажанням особи та за додаткову плату також може бути отримано кур'єром або з використанням засобів національного оператора поштового зв'язку в порядку, встановленому МВС та Мініфраструктури.

Також внесено зміни до переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання.

Так, розмір плати за реєстрацію, перереєстрацію колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок, становить 200 грн.

Дивіться також: Як внутрішньо переміщеним особам отримати права та зареєструвати автомобіль в Одесі

А за відповідальне зберігання номерних знаків перереєстрованих або знятих з обліку транспортних засобів для подальшого закріплення за іншими транспортними засобами цього ж власника доведеться заплатити 9 грн за одну добу.

Крім того, визначено, що підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації водіїв може проводитися також дистанційно.

Підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів акредитованими закладами за дистанційною формою здобуття освіти здійснюються з додержанням положень, визначених статтею 15 Закону України "Про дорожній рух", та засобами єдиної інформаційної системи МВС з використанням технологій дистанційного навчання, у тому числі із залученням додаткових технологій для навчання осіб з особливими освітніми потребами.

Дивіться також: Як поводитись при спілкуванні з поліцейськими

Дистанційне навчання осіб здійснюється відповідно до погоджених у встановленому порядку робочих програм і планів підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів шляхом проведення онлайн-лекцій (онлайн-тестування) для груп слухачів не більше десяти осіб та осіб, які навчаються в індивідуальному порядку. До результатів дистанційної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації зараховується онлайн-присутність осіб на онлайн-лекціях (онлайн-тестуваннях) у порядку, визначеному МВС.

Поділитися