Українські прикордонники пояснили, кого з російських громадян не впускатимуть до України

Поряд з посиленням державного кордону та його режиму в пунктах пропуску та контрольних пунктах в’їзду-виїзду здійснюється посилений контроль за переміщенням осіб.

Поряд з посиленням державного кордону та його режиму в пунктах пропуску та контрольних пунктах в’їзду-виїзду здійснюється посилений контроль за переміщенням осіб. Під час перетину кордону іноземцями та особами без громадянства, у тому числі громадянами Російської Федерації, прикордонники видокремлюють групи ризиків і проводять додаткові заходи з метою недопущення в Україну осіб, які можуть бути причетні до провокаційних або неправомірних дії на території нашої держави.

За наявності правових підстав і у разі якщо громадяни не можуть пояснити чіткої мети своєї подорожі в Україну іноземцям та особам без громадянства забороняється в’їзд в Україну у визначеному законодавством порядку.

В той же час, особи, які мають дипломатичний статус в Україні, є обслуговуючим персоналом транспортних засобів, а також прибувають в Україну за наявності документів, підтверджуючих постійне чи тимчасове проживання на території України, можуть чітко підтвердити мету своєї поїздки, або їх поїздка носить гуманітарний характер, серед яких смерть або важка хвороба близьких родичів, лікування, навчання, запрошення на участь в певних проектах чи змаганнях тощо, через кордон будуть пропускатися.

Це діятиме відносно таких громадян у разі відсутності винесеної їм раніше заборони у в'їзді в Україну.

Зазначимо, що громадяни Росії в'їжджають в Україну за закордонним, дипломатичним або службовим паспортом.

Державна прикордонна служба України радить громадянам України за можливості утриматися від поїздок в РФ, оскільки можуть отримати безпричинні відмови.

Крім того, аби уникнути будь-яких можливих спекуляцій, Держприкордонслужба повідомляє, що у період воєнного стану пропуск осіб до ТОТ АР Крим через адміністративну межу здійснюватиметься тільки за українськими документами. В той же час виключення будуть прийматися у відношенні представників іноземних медіа, правозахисних організацій, гуманітарних місій та ін., у разі наявності у них необхідних документів та отриманих спеціальних дозволів, виданих Державною міграційною службою України, як це передбачено законодавством. В кожному окремому випадку прийматимуться виключні рішення безпосередньо в контрольних пунктах в’їзду-виїзду.

Поділитися