14 вересня 2021 р. 17:57

Депутатські комісії міської ради: протоколи засідання оприлюднила лише одна комісія

Депутатські комісії міської ради: протоколи засідання оприлюднила лише одна комісія

Завтра, 15 вересня, відбудеться чергове дев'яте пленарне засідання Одеської міської ради VІIІ скликання. Центр публічних розслідувань підготував інформацію про те, як депутати готувалися до сесії: відео засідань депутатських комісій, їх склад, порядок денний, протоколи засідань.

Постійна комісія з питань транспорту і дорожнього господарства, комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики та запобігання корупції та комісія з питань культури, туризму і міжнародних відносин цього разу засідання не проводили. До речі, остання, до складу якої входять Олег Філімонов та Ірина Головатюк-Юзефпольська, не провела жодного засідання з початку поточної каденції.

Варто відзначити, що усього у міжсесійний період відбулося 20 засідань комісій. Проте опубліковано лише три протоколи, що становить 15,0%. Напередодні восьмої сесії Одеської міської ради ситуація була дещо кращою, оскільки опубліковано було сім з 31 протоколу (22,6%).

Для кращого перегляду відкрийте зображення у новому вікні

Не опубліковано жодного протоколу засідань восьми комісій міської ради. Лише комісія з питань житлово-комунального господарства опублікувала усі 100% протоколів.

Попри те, що до початку засідання сесії залишилося менше 24 годин, жодний з переліків, згаданих у порядках денних постійної комісії з питань землеустрою та земельних правовідносин, не опубліковано.

Три комісії (з питань землеустрою, комунальної власності та з питань бюджету) проводили свої засідання у день проведення сесії за годину і менше до її початку.

ІзбірКом проаналізував найцікавіші проєкти рішень, які розгляне міська рада на дев'ятій сесії.

Стежте за ходом сесії разом з нами в текстовій онлайн-трансляції та фотогалереї.

Інфографіка: ІзбірКом

Поділитися