28 жовтня 2020 р. 13:30

Зареєстрована місяць тому підприємниця проводитиме дезінфекцію опорних лікарень по COVID-19

Зареєстрована місяць тому підприємниця проводитиме дезінфекцію опорних лікарень по COVID-19

Три лікарні Одеси та Одеської області, до яких госпіталізують пацієнтів з коронавірусною інфекцією, уклали договори на проведення санітарно-гігієнічної обробки приміщень з ФОП Яною Калаяновою, зареєстрованою лише місяць тому. В її контактних даних вказана електронна пошта підприємства - фігуранта кримінальної справи, керівник якого має однакове прізвище з підриємницею та притягався до відповідальності за водіння в нетверезому стані о третій ночі на Дерибасівській. Окрім цього, можливо, він є сином політика, представника партії «Наш край». Ця фірма теж уклала договір на проведення санітарно-гігієнічної обробки без конкурсу. Власне ця компанія стала одеською у березні 2020, а до цього була київською і займалася дезінсекцією крон дерев. 

Згідно з даними публічного модуля аналітики BI Prozorro, з ФОП Яною Калаяновою укладено 3 договори на суму майже 1,4 мільйона гривень.

Згідно договору, за місяць виконавиця має 18 разів обробити Міську клінічну інфекційну лікарню дезінфекційним засобом. Заробить вона за це майже 700 тисяч гривень засобом «Полідез». Дунайську обласну лікарню теж буде оброблено 18 разів засобом «Полідез», але вже до 31 грудня 2020 і витратять на це близько 538 тисяч гривень. В Міській клінічній лікарні №10 Яна Калаянова виконає ту ж роботу за 169 тисяч гривень 8 разів за два з половиною місяці. Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, Яна Калаянова стала підприємцем 24 вересня і окрім діяльності у сфері охорони здоров’я планує торгувати приладдям для автотранспорту.



З відкритих даних відомо, що підприємниці 29 років, раніше вона бізнесом не займалася, аналітичний модуль вважає її постачальником з Рівненської області, тож, можливо, переїхала до Одеси звідти. Володіє автомобілем LAND ROVER білого кольору, який придбала рік тому, та живе у районі Аркадії. У своїх контактних даних у ЄДР вона вказала електронну пошту trendroom907@gmail.com.


Таку саму пошту вказує у своїх контактних даних компанія «Верт про група». Кінцевим бенефіціаром компанії наразі є Дмитро Калаянов.



Ця фірма теж без конкурсу нещодавно уклала договір на надання послуг з санітарно-гігієнічної обробки, але не приміщень, а автомобілів швидкої. У квітні таку послугу фірмі замовив департамент охорони здоров’я Одеської міської ради. 

Одеською «Верт про група» стала за місяць до того, як уклала з одеськими чиновниками договір. 11 березня адреса фірми змінилася з київської на одеську. Тоді ж змінився і керівник.


За старого керівництва фірма пропонувала послуги з дезінсекції крон дерев, захисту рослин надання контейнеру у лізинг, та навіть послуги з організації професійної підготовки у сфері підвищення кваліфікації з інформаційної безпеки, проведення оцінки стану захищеності мереж (Pentest), принципів функціонування та побудови комп'ютерних мереж.

Фірма «Верт про група» є фігурантом кримінального провадження. В ухвалі суду № 639/1840/16-к від 24 лютого 2016 року сказано, що під час проведення слідчих (розшукових) дій співробітниками УСБ України в Харківській області встановлено, що певні особи через ТОВ «Акр-Тек» формували схемний кредит та ухилялися від сплати податку шляхом укладання неіснуючих договорів та проведення безтоварних операцій транзитом через великий перелік фірм, серед яких і ТОВ «Верт про група».

Керівник компанії притягався до відповідальності за водіння автомобілю Мерседес о третій ночі на Дерибасівській у нетверезому стані.



У переліку засновників ТОВ «Верт про група» - Калаянов Дмитро Георгійович з села Василівка Болградського району Одеської області. Зазначимо, що саме на пост голови Василівської ОТГ у Одеській області балотувався Георгій Калаянов, представник партії «Наш край».



Ми намагалися додзвонитися до Яни Калаянової, щоб запитати, скільки у неї співробітників і який вони мають досвід у проведенні санітарно-гігієнічної обробки приміщень, чому саме її обрали одеські чиновники для виконання цих робіт, а також запитати, чи пов’язана вона з представником партії «Наш край» Георгієм Калаяновим. Та на жаль номер, вказаний як контактний, не відповідає.

Авторка: Олена Кравченко

Поділитися