27 грудня 2020 р. 16:34

Новорічні феєрверки в Одесі: скільки і кому міська влада за них платить

Новорічні феєрверки в Одесі: скільки і кому міська влада за них платить

На новорічні феєрверки та послуги піротехніків цього року одеська міська влада витратить близько 450 тисяч гривень. За закупівлі, пов’язані з улаштуванням феєрверків цьогоріч відповідальні районні адміністрації. Про це свідчать дані публічного модуля аналітики BI Prozorro

На сьогодні проведено 9 закупівель на суму 446 600 гривень. Обрано трьох підрядників. 

Лише одну закупівлю провела Київська районна адміністрація. Послуги піротехніків закуплено у фізичної особи підприємця Ганни Кобзар з міста Дніпра. Основний вид її діяльності, за даними аналітичної платформи YouControl, роздрібна торгівля спортивним інвентарем у спеціалізованих магазинах. Також вона може торгувати іншими невживаними товарами та одягом. Тож чи має ця підприємиця досвід та навички для виконання роботи піротехніка, чи може має відповідний персонал, не зрозуміло. 

У цієї ж підприємиці купує послуги піротехніків та готові вибухові речовини Суворовська районна адміністрація. За 49 980 та 49 990 гривень відповідно. Виглядає як одна закупівля, розбита на дві, такі що вписуються у суму до 50 тисяч гривень і дозволяють просто опублікувати укладений договір. 

Малиновська районна адміністрація вчинила так само, але знайшла іншого підрядника для постачання готових вибухових речовин і послуг піротехніків. Феєрверки у парку Горького влаштує ФОП Олександр Горобець з Херсонської області. Серед його видів діяльності - неспеціалізована торгівля  у магазинах та поштою. Знову ж таки, невідомо, чи здатен цей ФОП, чи, можливо, його працівники, виконати роботу піротехніка. 

Більше за всіх, а саме -  4 закупівлі, провела Приморська районна адміністрація. Для одного й того самого дійства чиновники окремо придбали послуги піротехніків, піротехнічні вироби, музичний супровід та забезпечення дотримання правил безпеки. Підрядник - приватне підприємство "Шеріф". 

Засновник цієї фірми - Сергій Кобзар з міста Дніпра, не тільки має таке саме прізвище, як і у підприємиці, що надасть послуги піротехніків у Київському та Суворовському районах, а ще й мешкає з цією підприємицею за однією адресою. Вид діяльності у підприємства лише один - роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах. 

Чому маючи лише один КВЕД, пов’язаний з торгівлею, це підприємство буде створювати плейліст для синхронного музичного супроводу феєрверку та забезпечувати дотримання правил безпеки - не зрозуміло. 

Ми спробували звернутися з цим питанням до Олени Марущак, яка вказана у якості контактної особи замовника у закупівлях Приморської райадміністрації та досі користується поштою на рамблері. 

 

 

Але за контактним номером телефону, дізнавшись з якого приводу телефонують, сказали, що пані Олени немає на роботі, сьогодні вже не буде (дзвінок був о 9 ранку) і зв’язатися з нею раніше 28 грудня немає можливості. 

Також ми звернулися до пресслужби міської ради, та відповіді не отримали. 

Авторка: Олена Кравченко

Поділитися