02 серпня 2017 р. 03:00

Родинний підряд Шептікіних: син окуповує Ланжерон, поки батько взявся за "Успіх"

Родинний підряд Шептікіних: син окуповує Ланжерон, поки батько взявся за "Успіх"

Цього літа родині Шептікіних посміхнулася неймовірна удача. Хоча це більше схоже на надзвичайну прихильність до цієї родини з боку мера Одеси. Тільки за останній час своїми розпорядженнями одеський міський голова передав в оренду фірмам цієї родини різноманітної нерухомості загальною площею близько 17 тис. кв. метрів 

Цього літа родині Шептікіних посміхнулася неймовірна удача. Хоча це більше схоже на надзвичайну прихильність до цієї родини з боку мера Одеси. Тільки за останній час своїми розпорядженнями одеський міський голова передав в оренду фірмам цієї родини різноманітної нерухомості загальною площею близько 17 тис. кв. метрів 

На початку червня мер Одеси Геннадій Труханов розпорядився передати в оренду на 10 років величезний шматок пляжу «Ланжерон». Орендарем стала компанія ТОВ «Сі Коуст Девелопмент», яка належить футбольному тренеру Шептікіну Дмитру Олеговичу.

Насправді ж наш «підприємливий» тренер зовсім нещодавно був фігурантом у скандалі, пов’язаному з Одеською міськрадою, як керівник і засновник ТОВ «Гранд Опера». Ця його фірма володіла без достатніх правових підстав будівлею одеського Палацу одружень на вул. Рішельєвська, 4. 

Після низки судів, в лютому 2017 року, будівлю РАГСу таки вдалось повернути у муніципальну власність.

Важливим фактом було те, що Дмитро Шептікін, крім усього іншого, фігурував у скандалі про незаконне виведення і утримання в приватній власності одеського Палацу одружень.

Трохи пізніше, в середині липня 2017 року, фірма Шептікіна отримала в аренду ще дві ділянки пляжу «Ланжерон».

Тобто загалом фірмі Дмитра Шептікіна належить вже більше 1,5 га одного з найвідоміших пляжів в Одесі - «Ланжерону». Враховуючи попередні скандали, така «щедрість» з боку мера є дуже дивною.

Наразі на сайті Одеської міськради з’явилось оголошення про намір передати в оренду ще й літні тераси на «Ланжероні». Претендує на них знову фірма Шептікіних.

Але це ще не все. Як виявилось, того ж дня (10.07.2017) Геннадій Труханов передав в оренду ще деяку нерухомість батькові Дмитра Шептікіна.

Так, у розпорядженні міського голови №660 від 10.07.2017 року йшлося про передачу в оренду ТОВ «Будова-Спецінвест» нежилих приміщень І та ІІ поверхів за адресою вул. Інглезі, 7-А. Загальна площа переданої нерухомості складає 639,4 кв.м.

Наступним розпорядженням під №661 мер передав цій самій фірмі сусідні приміщення площею 1035,7 кв.м.

Завдяки аналітичній платформі YouControl вдалось з’ясувати, що власником ТОВ «Будова-Спецінвест» є Шептікін Олег Анатолійович, йомовірніше за все, батько Дмитра Олеговича, адже адреси проживання обох Шептікіних збігаються.

Випадковістю це було вкрай важко назвати. Особливо якщо враховувати порядок видання розпоряджень:

Цікаво, що приміщення, передані Шептікіну-старшому, раніше значились на балансі КП "ОЕЕМП":

Також варто звернути увагу на те, що ці приміщення (а точніше будівлі та споруди) знаходяться поблизу скандального ринку «Успіх», навколо якого вже давно вирують пристрасті.

Незрозумілою залишається лояльність Геннадія Труханова до родини Шептікіних. Що це - прихильність до однієї родини чи просто холодний розрахунок?

Катерина Маденс

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань, що реалізується в рамках проекту «Більше фактів для діалогу», який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) за підтримки МЗС Королівства Нідерландів.

                       

 

 

Поділитися