20 березня 2020 р. 17:54

Нові очільники районів Одещини: біографії, статки і медійна активність. Частина 4

Нові очільники районів Одещини: біографії, статки і медійна активність. Частина 4

Більшість районів Одещини вже отримала нових очільників райдержадміністрацій, поки що нових керівників не мають Біляївська, Лиманська, Овідіопольська і Подільська РДА. 

ІзбірКом продовжує знайомити з новопризначеними головами райдержадміністрацій. Зазначимо, що досі свої біографії на офіційних сайтах РДА не опублікували голова Ананьївської адміністрації Максим Бритков, призначений ще 28 грудня минулого року; голова Білгород-Дністровської - Ганна Яцишена, яка посіла посаду 28 січня 2020-го; голова Балтської Віталій Лабуш, якого фактично перевели керувати з Балтським районом з Любашівської РДА 19 грудня; Наталя Буйненко, призначена головою Окнянської РДА 31 січня, біографію не опублікувала, а лише декларацію про доходи за 2018 рік.

Віталій Лабуш – голова Балтської РДА

Він був призначений головою Балтської РДА 19 грудня минулого року, а до цього з липня 2017 року очолював Любашівську райдержадміністрацію.

Віталій Лабуш має дві вищі освіти: одну за спеціальністю агрономія, а другу – юридичну. Працював нинішній голова району в органах прокуратури, а потім займався адвокатською практикою.

Живе 45-річний Віталій Лабуш із дружиною, сином, та донькою, а старший його син живе окремо. Дружина Лабуша Катерина працювала землевпорядником у Любашівській РДА, а у лютому поточного року подала декларацію кандидата на посаду начальника відділу з питань земельних відносин Любашівської РДА. 

Згідно з е-декларацією, у власності родини є житловий будинок у Любашівці площею 75 кв. м, який належить Катерині Лабуш. Також на неї записані дві земельні ділянки: одна у Любашівці (14 84 кв. м), а друга – у Тарутиному (774 кв. м). Сам очільник РДА має невелику квартиру в Одесі площею 36 кв. м. 

Їздить Віталій Лабуш на старенькій Hyundai Pony 1994 року випуску, яку придбав ще у 2007-му, а його дружина користується Volkswagen Transporter 2007 року випуску, яку купила у 2013 році.

Торік на посаді голови Любашівської РДА Лабуш заробив понад 320 тис. грн, ще 2731 гривню встиг заробити на посаді очільника Балтської РДА. Збережень та інших цінних речей він не декларував. Проте вказав, що є членом Одеської обласної організації українського товариства мисливців і рибалок.

У Facebook Віталій Лабуш має сторінку, проте від його імені дописів практично нема, а є різні пости з тегами на його ім'я. А от група у Балтської РДА у соцмережі є, і ведеться доволі активно. 

Роман Кір’як – голова Іванівської РДА

До призначення головою Іванівської РДА він чотири роки працював головним спеціалістом з питань взаємодії з органами місцевого самоврядування виконавчого апарату Іванівської районної ради. 

33-річний Роман Кір’як – родом із Іванівки. Він має вищу освіту за фахом політологія. На початку своєї трудової біографії Кір’як працював кореспондентом газети Іванівської райради, потім був начальником одного з відділів цього ж видання.  Потім - головним спеціалістом з питань зв’язків з територіальними громадами, політичними партіями  та громадськими організаціями виконавчого апарату Іванівської районної ради, начальником відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування виконавчого апарату Іванівської районної ради.

Живе Роман Кір’як разом із батьком-пенсіонером та матір’ю, яка працює у КЗ "Іванівська ЦБС".

Йому належить третина житлового будинку в Іванівці, загальною площею 57 кв. м, а у його матері Людмили Кір’як є гараж на 18 квадратів.

Своєї автівки новий очільник району немає, проте його батькові належить ВАЗ 21093 2001 року випуску, який той придбав у 2015 році.

Торік Роман Кір’як заробив понад 94,8 тис. грн. Його батько отримав 39 950 грн пенсії та понад 5,3 тис. грн у якості процентів з банківського вкладу. Також батько оформлював субсидію, в якості якої отримав 343 грн. Мати очільника району отримувала тільки зарплатню у розмірі понад 60,3 тис. грн.

У Facebook Роман Кір’як має сторінку, яку веде досить активно. Він розповідає про свою роботу та те, що відбувається в РДА.

Наталя Буйненко – голова Окнянської РДА

До призначення головою РДА Наталя Буйненко працювала у Роздільнянській РДА провідним спеціалістом відділу ведення державного реєстру виборців. У 2014 році балотувалася у народні депутати України у якості самовисуванки по округу №133, проте свою кандидатуру вона зняла ще до початку голосування. У той час вона працювала завідувачкою програмно-методичним сектором Одеського обласного центру патріотичного виховання дітей та молоді. 

Крім того, вона була помічницею екснардепа-«регіонала» Олександра Пресмана. На його офіційному сайті є чимало публікацій, у яких вона від його імені вітає жителів округу, або бере участь у заходах, пов’язаних із його піаром. 

Народилася Буйненко у селі Лучинське Роздільнянського району, має вищу освіту. У своїй е-декларації вказала, що живе разом із донькою, проте «Думська» пише, що вона має чоловіка – Валентина Заяця, який є власником ТОВ «ЮБК Консалтінг». Крім того, він був помічником нардепа Антона Кіссе. 

У своїй е-декларації вона вказала, що має квартиру в Одесі площею 62 кв. м. Автівок, заощаджень або будь-якого цінного майна нова очільниця району не задекларувала. 

Наталя Буйненко має свою сторінку у Facebook, проте дописів на ній не веде, останній датований 18 лютого, тоді вона оновила світлину свого профілю. 

Євген Кабатов – голова Саратської РДА

Очільником Саратщини президент призначив Євгена Кабатова 22 січня поточного року. До цього 40-річний уродженець Джанкоя працював начальником управління матеріально-технічного постачання АТ «Харківобленерго. 

Кабатов має вищу освіту за спеціальністю інженер інформаційних технологій проєктування, а також фінансову освіту. Працював на керівних посадах у банківській сфері, комерційних структурах у сфері енергетики та в американській компанії Shell Exploration & Production Co, яка займається експлуатацією нафтових та газових родовищ.

На Саратщину Євген Кабатов переїхав з Харківської області. Він живе разом із дружиною та донькою.

Власної нерухомості родина не має, проте дружина Кабатова Оксана торік придбала Nissan Juke, 2018 року випуску, за який заплатила понад 670 тис. грн.

Згідно з е-декларацією за 2019 рік, Євген Кабатов, працюючи начальником управління матеріально-технічного постачання АТ «Харківобленерго», заробив майже 218 тис. грн, а його дружина Оксана, яка працює в АТ "Укргазвидобування", – майже 214 тис. грн. Також новий очільник РДА задекларував збереження у готівці: він має 300 тис. грн, 45 тис. доларів, та 45 тис. євро, а його дружина – 808 320 грн.


Знайти сторінку Кабатова у Facebook не вдалося, проте у Саратської РДА нещодавно з’явилася нова сторінка у соцмережі. 

Ганна Яцишена – голова Білгород-Дністровської РДА 

Очільницею райдержадміністрації Ганну Яцишену В. Зеленський призначив ще 28 січня поточного року. Відтоді на офіційному сайті РДА так і не опублікували біографію нової голови, хоча біографії її заступників є.

Народилася Ганна Яцишена в Одесі, має вищу освіту. До призначення на посаду очільниці району працювала у виробничому підрозділі станції "Одеса-Головна" філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця"", а до цього була старшим слідчим Шевченківського відділу поліції в Одесі. З правоохоронних органів вона звільнилася у 2018 році. 

Ганна Яцишена є помічницею народного депутата Олексія Леонова («Слуга народу»). 

Має вищу освіту за фахом правознавство та вчений ступінь doctor PhD (в українській науці відповідаї більш звичному кандидату наук).

Живе Ганна Яцишена разом із сином.

Будь-якої нерухомості у власності нової очільниці району немає, проте є автівка Mitsubishi Colt, 2004 року випуску, який вона придбала ще у 2011-му. Збережень або будь-яких цінних речей Ганна Яцишена не задекларувала.

У Facebook керівниця Білгород-Дністровської РДА має власну сторінку, яку веде досить активно. Серед її останніх постів найбільшу кількість складають репости публікацій, зроблених на сторінці Білгород-Дністровської райдержадміністрації. 

Поділитися