05 березня 2020 р. 12:42

Нові очільники районів Одещини: біографії, статки і медійна активність. Частина 3

Нові очільники районів Одещини: біографії, статки і медійна активність. Частина 3

Більшість голів райдержадміністрацій на Одещині вже призначені. Деякі з них обійняли свої посади понад місяць тому, проте досі на офіційних сайтах РДА немає інформації про їхню біографію. Зокрема, такі дані поки що відсутні на сайті Білгород-Дністровської РДА, у яку президент Володимир Зеленський призначив головою райдержадміністрації Ганну Яцишену 21 січня, та на сайті Ананьївської РДА, яку ще наприкінці минулого року очолив Максим  Бритков

А поки чиновники готуються публікувати біографії, ІзбірКом підготував чергову добірку про новопризначених голів РДА. 

Сергій Приходько - голова Роздільнянської РДА

Головою Роздільнянської РДА 44-річного Сергія Приходька президент призначив 15 січня. До цього новопризначений керівник сім років працював головним технічним керівником ТОВ «Хлібна гавань-Термінал» у Роздільній. Також у його трудовій біографії вказана робота на керівних посадах в інших агропромислових підприємствах району.

Має дві вищі освіти: одну він отримав за спеціальністю обладнання харчових виробництв, кваліфікація - інженер-механік; а другу - управління проєктами, кваліфікація – керівник проєктів та програм.

Був депутатом Роздільнянської районної ради VII скликання. 

Живе Сергій Приходько разом із дружиною Інною та двома доньками.

Згідно з е-декларацією за 2019 рік, він має будинок у Роздільній площею майже 105 кв. м, квартиру в Одесі (62,5 кв. м), по одній земельній ділянці у Роздільній, Кошарах Роздільнянського району та три - у Кам'янці цього ж району. Загальна площа всієї землі, якою володіє Сергій Приходько, складає майже 200 тисяч квадратних метрів. Крім того, 8800 кв. м землі у Кошарах має у власності його дружина Інна.

Велика кількість землі, яка є у власності подружжя, обумовлена тим, що Сергій Приходько був керівником та бенефіціаром селянського господарства Приходько М. С. З того часу, як його призначили керувати районом, він передав управління своїй дружині Інні. 

За основним місцем роботи Сергій Приходько торік заробив понад 56,3 тис. грн, ще майже 49,5 тис. отримав за роботу за сумісництвом  директором ТОВ "Отрадівська Птахофабрика" , а також 96 тис. у якості доходу від підприємницької діяльності.

В автопарку родини дві автіки: SsangYong Actyon 2010 року випуску, записана на самого Приходька, та Mazda CX-5 2017 року випуску, яка належить його дружині.  

Знайти акаунт у Facebook нового очільника РДА нам поки що не вдалося.

Сергій Степаненко - голова Савранської РДА 

Головою Савранської РДА Сергія Степаненка президент призначив одним із перших, ще 24 грудня минулого року. До цього Степаненко був професором кафедри економіки та менеджменту Інституту інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури і за сумніцтвом - професором кафедри податкової політики Університету державної фіскальної служби України, яка розташована у місті Ірпінь. 

Народився Сергій Степаненко в смт Нововоронцовка Херсонської області. Має вищу економічну освіту. У 2010 році захистив кандидатську дисертацію на тему "Взаємодія органів державної влади та інституцій громадянського суспільства в процесі реалізації євро інтеграційної політики України" за спеціальністю "Теорія та історія державного управління". А у 2016-му захистив докторську дисертацію на тему "Державне регулювання процесів економічного розвитку в сфері суспільного відтворення: регіональний аспект".

У його трудовій біографії - понад десяток різноманітних місць робіт, де він працював на наукових та керівничих посадах. Також він був куратором Харківської та Сумської областей від  Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України (2007-2009 роки) та працював у Державній службі заповідної справи України при Міністерстві охорони навколишнього природного серидовища (2009-2010 роки).

С. Степаненко - прямо по центру

У декларації кандидата на посаду 37-річний очільник Савранщини вказав, що живе сам. 

З нерухомості він задекларував квартиру на батьківщині у Нововоронцовці площею майже 37 квадратів. Це житло він придбав у 2018 році. Будь-якого транспорту або цінних речей Сергій Степаненко не має. 

Цікаво, що, окрім декларації у якості кандидата на посаду голови Савранської РДА, яку він подав 4 листопада минулого року, чиновник також подавав декларацію на посаду кандидата директора департаменту соціальної плітики Київської міської державної адміністрації. Цей документ датований 22 липня 2019 року. 

Сторінки голови Савранської райдержадміністрації Сергія Степаненка знайти у Facebook також не вдалося.

Володимир Орехівський - голова Тарутинської РДА

Головою Тарутинської райдержадміністрації президент призначив 47-річного Володимира Орехівського 27 січня. До того Орехівський працював півтора роки директором Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України. Раніше він обіймав різні керівничі посади в організаціях та підприємствах, пов'язаних з аграрною галуззю.

Володимир Орехівський має вищу освіту за спеціальністю механізація сільського господарства, інженер-механік. Має вчені ступені кандидат технічних наук та доктор історичних наук.

Живе сам. 

У його власності є квартира площею 131,4 кв. м у селі Хлібодарське Біляївського району. Пересувається на автомобілі Peugeot 301 2016 року випуску, яку він придбав у 2018 році за 386 тисяч 710 гривень.

Торік в Одеській державній сільськогосподарській дослідній станці чиновник заробив 138,7 тис. грн, ще 577 грн отримав у якості гонорарів у Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці. Готівкою новий очільник району зберігає 10 тисяч доларів.

На сторінці Володимира Орехівського у Facebook останній допис датований 21 вересня 2019 року. Проте сторінки самої РДА у мережі ми не знайшли.

Андрій Чечило - голова Татарбунарської РДА

Татарбунарський район 42-річний Андрій Чечило очолив у січні поточного року. До цього він працював радником міського голови виконавчого комітету Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Народився Андрій Чечило у місті Коростень Житомирської області. Має дві вищі освіти: одна за фахом правознавство, а друга - державне управління.

У 2003 році отримав дві нагороди - медаль «10 років МВС України» та пам’ятний знак Національної академії внутрішніх справ України.

Майже вся трудова біографія Чечила пов'язана із підпорядкованими Вишневській міській раді підрозділами та комунальними підприємствами. А перед переїздом на Одещину він жив у місті Буча, що на Київщині.

У 2011 році він був помічником-консультантом народного депутата України Сергія Осики, який входив до "Блоку Юлії Тимошенко". У 2015 році Чечило балотувався до Київської обласної ради за списками "Опозиційного блоку", проте не був обраний. 

Згідно з е-декларацією, яку він подав у якості кандидата на посаду голови Татарбунарської РДА, чиновник живе з дружиною Тетяною Куценко та двома доньками. 

Андрію Чечилу належить чверть квартири у Бучі, загальна площа якої складає 40 кв. м. Автівки у нього немає, а його дружина торік придбала новий Suzuki Vitara. За нього Тетяна Куценко заплатила 490 тисяч гривень.

За 2019 рік Чечило у виконкомі Вишневої міськради заробив майже 260 тисяч гривень. Також він взяв кредит - 50 тисяч гривень. Його дружина Тетяна Куценко торік у Національній академії внутрішніх справ заробила понад 200 тисяч, вона також брала кредит - 343 тисячі. Крім того, родина протягом року отримувала соціальну допомогу на народження дитини та проценти з банківських вкладів на загальну суму понад 50 тисяч.

Торік Тетяна Куценко продала свою Toyota Auris 2011 року випуску за 200 тис. грн. Саме цю автівку Чечило вказував у декларації за 2018 рік, а у документі за 2018 зазначено, що його дружина отримала дохід від продажу рухомого майна. 

У готівці Андрій Чечило тримає 675 тис. грн, а його дружина має два банківських вклади на загальну суму 350 тис. 

Активної сторінки у Facebook знайти не вдалося.

Петро Гордієнко - голова Ширяївської РДА

Президент призначив 51-річного Петра Гордієнка головою Ширяївської РДА 17 січня. До того часу він очолював відділ освіти, культури та молодіжної політики у цій же райдержадміністрації.

Народився Петро Гордієнко у селі Велика Бушинка Немирівського району Вінницької області, проте майже вся біографія нового очільника району пов'язана із смт Ширяєве. 

Має вищу освіту за фахом історик, вчитель історії.

Живе разом із дружиною Наталією Гордієнко. Вона працює у  ТОВ "Ширяєвеагрошляхбуд".

У власності родини є чимало нерухомості. Сам Петро Гордієнко володіє квартирою в Авангарді Овідіопольського району (32 кв. м) та земельною ділянкою у півтори тисячі квадратів у Ширяєвому. Його дружина має житловий будинок у Ширяєвому (120 кв. м) та дві земельні ділянки у цьому ж селищі площею 1500 та 737 кв. м. 

В автопарку родини Гордієнків - дві автіки, і обидві записані на самого очільника РДА: "ВАЗ 2107" 1993 року випуску та Mazda BL 3 2010 року випуску, яку, до речі, він придбав у 2018 році за майже 11,2 тис. грн.

У Facebook Петро Гордієнко має свою сторінку, яку досить активно веде, додаючи на неї інформацію про події, що відбуваються у районі. 

Поділитися