14 травня 2020 р. 10:08

Які райони Одеси найбільш небезпечні

Які райони Одеси найбільш небезпечні

Начальники районних відділів поліції Одеси відзвітували про стан кримінальної ситуації у районах міста за 2019 рік. Як з’ясувалося, картина у Київському, Малиновському, Приморському та Суворовському районах де в чому схожа, а де в чому суттєво відрізняється. ІзбірКом докладно проаналізував дані правоохоронців.

Найбільше повідомлень про порушення протягом минулого року надійшло до Приморського районного відділу поліції – 125 тис. 394, тоді як до Суворовського – 46 тис. 777, Малиновського – 38 тис. 738, а до Київського – 37 тис. 631. Також у Приморському районі, який є центральним, зареєстровано більше злочинів та адміністративних правопорушень, ніж в інших районах Одеси.

Приморський район - лідер з ДТП

Приморський район є лідером за кількістю ДТП, скоєних торік: 6 тис. 71 дорожня пригода,тоді як в інших районах у сумі сталося 6 тис. 652 аварії. У всіх районах Одеси, крім Малиновського, у ДТП найчастіше потрапляли легкові автомобілі, а от у Малиновському – мототранспорт. 

ФОТО: пресслужба Патрульної поліції Одеси

Також у поліції назвали місця, де найчастіше трапляються дорожньо-транспортні пригоди. Так, у Київському районі це площа Толбухіна, вул. Інглезі ріг проспекту Небесної Сотні, 6-та ст. Фонтанської дороги; у Малиновському - Іванівський міст та під'їзд до нього, перехрестя вулиць Корнюшина-Кордонна, перехрестя вулиць Академіка Філатова-Івана та Юрія Лип; у Приморскому - перехрестя вулиць Рішельєвської та Успенської, перехрестя вулиць Канатної та Успенської, перехрестя вулиць Середньофонтанської та Пироговської, перехрестя Адміральського проспекту та вулиці Краснова;  а у Суворовському - перехрестя вулиць Акакадеміка Заболотного та Семена Палія, перехрестя вулиць Миколаївська дорога, Семена Палія та проспекту Добровольського, впродовж вулиці Чорноморського козацтва та Отамана Головатого, пішохідний перехід біля паркової зони по вулиці Миколаївська дорога (див. мапу нижче).

Серед причин дорожніх пригод поліцейські називають перевищення швидкості, порушення правил маневрування, недотримання дистанції, проїзд на заборонений сигнал світлофора, користування мобільним телефоном під час руху та інші.

У всіх районах обласного центру найчастіше ДТП траплялися у світлу пору доби.

Загалом на дорогах міста у ДТП постраждали 306 людей, найбільше – у Суворовському районі – 164. Загинули у дорожніх пригодах 18 людей, лише у Київському районі не сталося жодної смертельної аварії.

Хулігани, крадії та шахраї: де більше

Найбільше різноманітних злочинів, крім крадіжок, було скоєно на території Приморського району: 76 випадків хуліганства та 913 дрібного хуліганства, 402 пограбування та розбійних напади та 1077 випадків шахрайства. Варто зазначити, що Приморський район не є лідером з кількості здійснених крадіжок, проте тут найбільший відсоток розкриття таких злочинів – 92%, у той час як у Київському районі розкриті майже 15% крадіжок, у Малиновському – майже 18%, а у Суворовському – 19%.  Саме в останньому в Одесі відбулося найбільше крадіжок – 778.  

ФОТО: пресслужба ГУ НП

У поліції також надали середньостатистичний портрет злочинців: найчастіше це люди, які не працюють, раніше притягувалися до відповідальності, зловживають наркотиками. У Київському, Малиновському та Приморському районах найбільше злочинів скоюють люди у віці 17-38 років, у Суворовському – у 25-30 років.

У Малиновському районі пограбування та розбійні напади найчастіше реєструвалися на вулицях Ріхтера, Генарала Петрова, Гастело, Академіка Філатова, Героїв Крут, Варненській, Іцхака Рабіна та на Овідіопольській дорозі. У Київському районі небезпечними є торговельні центри. У Приморському районі до місць, де найчастіше скоюються злочини, належать залізничний вокзал,  ринки та райони біля ринків, місця масового відпочинку, розважальні заклади та автостанція, а у Суворовському – вулиці Генерала Бочарова та Академіка Заболотного, а також гідропарк.

Злочини зі зброєю

Також варта уваги інформація про злочини, які сталися в Одесі з використанням зброї. У Приморському районі таких злочинів зафіксували 263, по одному – у Суворовському та Київському та жодного – у Малиновському. Крім того, торік у Суворовському районі був зареєстрований один вибух.

Також з обігу правоохоронці вилучили 140 одиниць зброї, з яких 113 – у Приморському районі, по 10 – у Київському та Малиновському та сім – у Суворовському.

Водночас понад 300 одиниць зброї одесити добровільно здали у поліцію: найбільш відповідальними виявилися жителі Приморського району – 118, на другому місці – Малиновського – 105. У Київському районі здали пів сотні одиниць, а у Суворовському – 29.

Нагадаємо, раніше ІзбірКом писав про кількість зброї травматичного ураження, зареєстрованої в Одеській області. У своїх звітах начальники поліцейських відділів розповіли про те, скільки загалом зброї зареєстровано в одеситів. Найбільш озброєними виявилися жителі Київського району – 7 тис. 85 одиниць, а найменше – Приморського – 253.

Поділитися