05 липня 2019 р. 11:01

Депутатський фонд: що корисного зробили депутати Одеської міської ради у 2018 році

Депутатський фонд: що корисного зробили депутати Одеської міської ради у 2018 році

У рамках реалізації громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" було проаналізовано, як саме депутати Одеської міської ради використали кошти свого депутатського фонду у 2018 році.

Про це повідомляють експерти Громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад".

Рішенням ради №1706-VI від 28.02.2012 р. було затверджено нову редакцію Положення про депутатський фонд Одеської міської ради, згідно з чим депутатський фонд створено з метою оперативного вирішення питань соціально-економічного характеру безпосередньо за ініціативою і під контролем депутатів міської рад. Фактично, це кошти бюджету розвитку міста, які депутати на підставі звернень виборців можуть розподіляти за цільовим призначенням на фінансування робіт виключно капітального характеру у своєму виборчому окрузі. Матеріальна допомога мешканцям міста як вид призначення коштів депутатського фонду відповідно до Положення не передбачено.

Суспільна дискусія щодо того, чи є депутатський фонд легалізованим підкупом виборців або дієвим механізмом співпраці з тими ж виборцями триває багато років та досі не має одної безальтернативної відповіді. Попри те, в Одесі цей механізм не тільки активно використовується, але і має тенденцію до збільшення загальної суми коштів, яка щорічно закладається у бюджет міста.

У 2017 році депутатський фонд складав 32 млн грн, або по 500 тис. грн на кожного депутата. У 2018 році у бюджеті міста було закладено вже 64 млн грн на реалізацію завдань депутатського фонду або по 1 млн грн на депутата.

Напередодні чергових виборів до місцевих рад у 2020 році справедливо буде вважати 2019 рік роком передвиборчих обіцянок та депутатських перегонів за лояльність виборців. У Одеській міській раді це дуже добре розуміють, тому і розглядають можливість збільшення фонду у поточному році з 1 млн грн до 1,5-2 млн грн на кожного депутата. 

Згідно з даними, зазначеним у звіті робочої групи з розгляду пропозицій депутатів щодо використання коштів депутатського фонду, в реалізації завдань депфонду у 2018 році брали участь 11 головних розпорядників бюджетних коштів, а саме: департамент міського господарства (34 млн 545 тис. грн); управління капітального будівництва (8 млн 740 тис. грн); Суворовська районна адміністрація (6 млн 45 тис. грн); департамент освіти і науки (6 млн 542 тис. грн); департамент охорони здоров'я (2 млн 320 тис. грн); управління дорожнього господарства (1 млн 900 тис. грн); Київська районна адміністрація (1 млн 400 тис. грн); Приморська районна адміністрація (1 млн грн); управління інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя (950 тис. грн); департамент культури і туризму (116 тис. грн); департамент праці та соціальної політики (64 тис. грн).

За підсумками 2018 року фактично виконано робіт на загальну суму 62,3 тис. гривень, що склало 97,8%  від планових призначень. 

Найбільш популярними видами завдань, які було реалізовано коштами депфонду, стали проведений капітальний ремонт житлового фонду міста та внутрішньо квартальних проїздів, відремонтовані школи, дошкільні навчальні заклади, придбане медичне обладнання для медичних установ міста, нові дитячі ігрові та спортивні майданчики, благоустрій скверів.

У цьому матеріалі надано інформацію про використання коштів депутатського фонду у 2018 році депутатами двох фракцій міської ради – "Довіряй ділам" та "Опозиційний блок".

Фракція "Довіряй ділам"

У провладній фракції налічується 27 депутатів. Однак, тільки 26-ть з них сумлінно підійшли до використання коштів депутатського фонду, спрямував кожний майже весь мільйон гривень, виділений з бюджету (від 94 до 100%).

Проте, Людмила Варавва використала лише 598 тис. грн (або 60%) з мільйона гривень, який був передбачений у бюджеті міста на вирішення питань мешканців її округу.

Проаналізувавши видатки, які були профінансовані з бюджету міста за заявками депутатів фракції "Довіряй ділам, можна побачити, що найбільшою популярністю користуються два види робіт – заміна віконних блоків у житлових будинках  та  ремонт дитячих спортивно-гральних майданчиків. На ці цілі витратили кошти по 30% членів фракції. Капітальні видатки по освітніх навчальних закладах (ДНЗ та ЗОШ) обрали 22% членів фракції, і ще по 19% – обрали фінансування ремонту систем центрального опалення, водопостачання та водовідведення або ремонт покрівлі.

Цікавими фактами є використання депутатами коштів свого фонду на об'єкти, з якими вони мають зв'язок. Наприклад, Олег Бриндак частину коштів спрямував на заміну віконних блоків у будинку, де розташована його депутатська приймальня. Людмила Себова – на капітальний ремонт ліцею №24, в якому вона перебуває на посаді директора.

Є випадок і співфінансування об'єктів коштом з фондів двох депутатів. Так, Володимир Кірєєв та Юрій Шумахер спрямували частину свого фонду на капітальні видатки по ЗОШ №65. 

Далі наведена інформація про використання коштів депутатського фонду по кожному депутату з фракції "Довіряй ділам".

Олександр Александрочкін спрямував кошти на капітальні видатки по дошкільному навчальному закладу "Ясла-садок" №274 за адресою: вул.Давида Ойстраха, 13-а (500 тис.грн), та по дошкільному навчальному закладу "Ясла-садок" №112 за адресою: вул.Академіка Заболотного, 5 (495,5 тис. грн).
 
Кошти на капітальні видатки по ДНЗ №274 були виділені депутатом і у 2017 році.

Денис Балух за рахунок коштів фонду реалізував капітальний ремонт стадіону та спортивного майданчика за адресами: вул. Генерала Бочарова, 46,52 (980 тис.грн).

Олег Бриндак виділив кошти на заміну віконних блоків та капітальний ремонт дитячих майданчиків.

Так, заміна віконних блоків в житлових будинках за адресами: просп. Адміральський, 1; Фонтанська дорога 20/1,20/2,20/3,20/4,20/5,20/6,20/7,30/32 коштувала 498,3 тис.гривень, а заміна віконних блоків в житловому будинку за адресою: вул. Івана Франка, 39 – 60 тис. грн.

На капітальний ремонт дитячих спортивно – гральних майданчиків в районі житлових будинків за адресами: вул. Бригадна, 48; вул. Івана Франка, 39 було витрачено 438,3 тис. грн.

Цікавим є факт, що два з трьох об'єктів, які були відремонтовані коштами фонду, знаходяться за тією ж самою адресою, де і розташована депутатська приймальня Олега Бриндака – вул.Івана Франка, 39.

Людмила Варавва скористалася лише 60% свого фонду. У 2018 році вона спрямувала 598 тис. грн на капітальний ремонт входів в  парадні в житлових будинках за адресами: вул.Семена Палія, 88; вул. Кримська, 63; вул. Капітана Кузнецова, 97,99,114; вул. Сорокаріччя оборони Одеси, 2.

Валентин Гапуніч виділив 995,4 тис. грн на капітальний ремонт парадних житлових будинків за адресами: вул.Комітетська, 8/10;11/17 корп.1 (парадна № 6); 11/17 корп.2 (парадна № 2); пров.Картамишевський, 2 (парадні № 1,2,3); вул.Картамишевська, 14, заміну віконних блоків і встановлення пандусів в житловому будинку за адресою: вул.Михайлівська, 46-А, заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Балківська, 141; вул. Комітетська, 4/6, та заміну воріт в житловому будинку за адресою: вул. Мельницька, 2.

Олег Етнарович витратив 650 тис. грн на капітальний ремонт систем центрального опалення, водопостачання та водовідведення в житловому будинку за адресою: вул. Стовпова, 21, капітальний ремонт системи центрального опалення в житловому будинку за адресою: вул. 1-а Станційна, 52, капітальний ремонт системи холодного водопостачання в житлових будинках за адресами: вул. Кустанайська, 5/1, 5/2, 5/3, та на капітальний ремонт парадних в житловому будинку за адресою: вул. Миколи Боровського, 28-Б.
Ще 199 тис.гривень було спрямовано на капітальний ремонт дитячих гральних майданчиків в районі житлових будинків за адресами: Тираспольське шосе, 23; вул. Миколи Боровського, 22; вул. Остапа Вишні ріг вул. Брестська.

Олександр Іваницький кошти депутатського фонду у розмірі 995 тис.гривень спрямував на капітальний ремонт приміщень амбулаторії сімейної медицини №4 КУ "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 16" за адресою: вул. Маршала Малиновського, 61-А.

Вадим Іоргачов виділив 471 тис. грн на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку за адресою: вул. Героїв оборони Одеси, 52, ще 97 тис. грн на заміну віконних блоків житлового будинку за адресою: вул. Героїв оборони Одеси, 52-А, і 412 тис. грн на капітальний ремонт системи центрального опалення в житловому будинку за адресою: вул. Капітана Кузнецова, 95.

Володимир Кірєєв вже другий рік поспіль спрямовує кошти на капітальні видатки по ЗОШ №55 за адресою: вул. Ільфа і Петрова, 25, та ЗОШ №65 за адресою: вул. Академіка Корольова, 90. В 2018 році було витрачено по 370 тис.гривень на кожну зі шкіл. Ще 100 тис. грн депутат витратив на капітальний ремонт інженерних мереж житлового будинку за адресою: вул. Ільфа і Петрова, 27-А.

Андрій Кісловський виділив 995 тис. грн на капітальний ремонт покрівлі житлових будинків за адресами: вул. Транспортна, 11; вул.Середньофонтанська, 12-А.

Юрій Крук витратив 700 тисяч гривень на капітальний ремонт зовнішнього освітлення  за адресами: вул. Бородінська (від вул. Горизонтальної до вул. Ангарської); вул. Аркаса Миколи, 46–54; вул. Смоленська (від вул. Крайньої до вул. Клинової); вул. Патріотична  (від  вул. Учнівської до вул. Ангарської); пров. Проточний.

Ще 279 тисяч гривень коштував капітальний ремонт дитячих гральних майданчиків в районі житлових будинків за адресами: вул. Степана Разіна, 70; вул. Петра Лещенка, 37; вул. Бессарабська, 4.

Ірина Куценко спрямувала 248 тисяч гривень на капітальні видатки по ДНЗ „Ясла-садок" № 21  за адресою: вул. Лузанівська, 58. Капітальні видатки по ЗОШ № 48 за адресою: м. Одеса, вул. 11-та Суворовська, 2, коштували 499 тисяч гривень. І ще 249 тисяч гривень витрачено на капітальний ремонт дитячого грального майданчика в районі житлового будинку за адресою: просп. Добровольського, 55.

Марина Лозовенко свій фонд  повністю витратила на капітальний ремонт дитячих спортивно-гральних майданчиків в районі житлових будинків за адресами: пл.Молоді, 17-Б; вул. Агрономічна, 118/1; пров. Хутірський, 6/1. Коштували ці роботи 990 тис.гривень.

Олександр Матвєєв на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Давида Ойстраха, 18; вул. Генерала Бочарова, 1,9,19, витратив 971 тисяч гривень.

Антоніна Наконечна спрямувала кошти депутатського фонду у розмірі 300 тис.гривень на капітальний ремонт дитячих гральних майданчиків в районі житлових будинків за адресами: вул. Головна, 9, вул. Долинська, 3-5; Хаджибейська дор., 336. 

На капітальний ремонт елементів благоустрою території двору житлового будинку за адресою: Балтська дор., 38, було витрачено ще 680 тисяч гривень. 

Левон Нікогосян витратив 573 тисяч гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Дальницька, 15; вул. Мельницька, 20; вул. Новікова, 12-А; вул. Стовпова, 2; вул. Фабрична, 1/3,4/2; вул. Чернишевського, 16/18; вул.Заньковецької,11; вул. Строганова, 37; вул. Богдана Хмельницького, 55.

Ще 417 тисяч гривень було направлено на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку за адресою: вул. 5-а Заводська, 235.

Дмитро Палпатін на 909 тис. грн провів роботи з капітального ремонту парадних житлового будинку за адресою: просп. Добровольського, 156.

Дмитро Пеструєв спрямував 943 тис. грн на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку за адресою: вул. Далекосхідна, 20, капітальний ремонт систем холодного водопостачання та водовідведення житлового будинку за адресою: вул. Сергія Ядова, 24, та на капітальний ремонт системи центрального опалення житлового будинку за адресою: вул. Михайла Грушевського, 52. 

Варто зазначити, що на капремонт систем холодного водопостачання, водовідведення і системи електропостачання будинку по  вул. Михайла Грушевського, 52, депутатом було виділено кошти свого фонду і у 2017 році.

Тетяна Плаксій на окрузі профінансувала з коштів депутатського фонду капітальний ремонт системи холодного водопостачання житлового будинку за адресою: вул. Героїв оборони Одеси, 26, на суму 96 тис.грн. 

На капітальний ремонт дитячих гральних майданчиків в районі житлових будинків за адресами: вул. Героїв оборони Одеси, 14; вул. Семена Палія, 60,78 було виділено 888 тис.гривень.

Людмила Себова кошти свого депутатського фонду спрямувала на ті ж самі об'єкти ДНЗ та ЗОШ, що і у 2017 році. Так, на капітальні видатки по ДНЗ "Ясла-садок" №287 за адресою: вул. Академіка Заболотного, 46, витрачено 60 тис.гривень, ще 82 тис.гривень - по НВК №292 "Дошкільний навчальний заклад – спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням англійської мови" за адресою: вул. Академіка Заболотного, 35а, і ще 85 тисяч гривень - по ЗОШ № 15 за адресою: вул. Кримська, 80-а.

Капітальні видатки по НВК "Морський ліцей - загальноосвітня школа № 24" за адресою:, вул. Академіка Заболотного, 38-а, були профінансовані у розмірі 370 тис. грн. 

Цікаво, що з 1992 року Людмила Себова обіймає посаду директора НВК №24.

Новим видом робіт у 2018 році для депутата став капітальний ремонт (відновлення) покриття внутрішньоквартального проїзду за адресою: вул. Академіка Заболотного,50,52, вартістю 400 тисяч гривень.

Олег Совік спрямував 461 тис. грн на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Космонавтів, 31/2,52; пров. Генерала Вишневського, 11; вул. Генерала Петрова, 27/4 та 499 тис. грн на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку за адресою: м. Одеса, вул. Іцхака Рабіна, 47.

Сергій Страшний витратив більшу частину фонду у розмірі 728 тис. грн на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: просп.Добровольського, 147/2,149/4,151/3,151/4; вул.Паустовського, 5; вул.Генерала Бочарова, 8,10,16.

Ще 230 тис. грн було спрямовано на капітальний ремонт дитячого грального майданчика в районі житлового будинку за адресою: просп. Добровольського, 151/1. 

На капітальний ремонт 2-ї парадної житлового будинку за адресою: просп.Добровольського, 151/3 було витрачено 37 тис. грн.

Дмитро Танцюра за рахунок коштів депфонду здійснив благоустрій зон відпочинку в районі житлових будинків за адресами: просп. Академіка Глушка, 1/3; вул. Академіка Вільямса, 54/1,56/1,63-63А. 

Андрій Терновський витратив майже 999 тисяч гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул.Маршала Малиновського, 19; Фонтанська дорога, 12-А,12-Б,12-Г,12-Д,12/3,12/8.

Олександр Шеремет спрямував 1 мільйон гривень на капітальний ремонт (відновлення) покриття внутрішньоквартального проїзду за адресою: вул.Центральний аеропорт, 13.

Василь Шкрябай більшою частиною депутатського фонду у розмірі 755 тис.гривень профінансував капітальний ремонт систем холодного водопостачання житлових будинків за адресами: вул.Висоцького, 5/1,16-А; вул.Академіка Заболотного, 54,54/1,54/2. 

Ще 230 тис. грн депутат витратив на капітальний ремонт системи електропостачання житлового будинку за адресою: вул. Семена Палія, 94.  

Юрій Шумахер на капітальні видатки по ДНЗ "Ясла-садок" № 106 за адресою: вул. Академіка Корольова, 106, витратив 394 тис.гривень, на капітальні видатки по  ЗОШ № 65 за адресою: вул. Академіка Корольова, 90, ще майже 200 тис. грн.

Капітальний ремонт покрівлі житлових будинків за адресами: вул. Академіка Вільямса, 81/2; вул. Академіка Корольова, 51, коштував 400 тис. грн.

Фракція "Опозиційний блок"

У складі фракції у 2018 році було 10 депутатів, і всі вони використали від 94 до 100% розміру свого депутатського фонду. Найбільш поширеним видом видатків стали роботи із заміни віконних блоків – 40% членів фракції витратили частину коштів депфонду на ці роботи.

Ще по 30% членів фракції спрямували кошти бюджету на ремонт дитячих спортивно-гральних майданчиків або на ремонт систем центрального опалення, водопостачання та водовідведення.

Далі – докладніше про кожного депутата з фракції. 

Вячеслав Беженар витратив 937 тис. грн на заміну віконних блоків в  житлових будинках за адресами: просп. Академіка Глушка, 16,20,22-А,24-А,24-Б; просп. Небесної Сотні, 91; вул.Академіка Корольова, 70; вул.Ільфа і Петрова, 11-А,15. 

Ще 48 тисяч гривень спрямовано на капітальний ремонт системи холодного водопостачання в житловому будинку за адресою: вул. Ільфа і Петрова, 11-А.

Дмитро Вишняков також спрямував 947 тис.гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: просп. Небесної Сотні, 10-В,47,49,53,57,59,61; вул. Академіка Корольова, 3,22,30,32.

Оксана Гончарук більшу частину фонду, 916 тис.гривень, витратила на капітальний ремонт футбольно-баскетбольного майданчика та дитячого грального майданчика за адресами: вул. Академіка Вільямса, 44,46/1,46/2,46/3. 

Ще 80 тис. грн спрямовано на капітальні видатки по КУ "Централізована міська бібліотечна система для дітей" (бібліотека - філія № 45) за адресою: вул.Академіка Корольова, 71/1.

Олексій Горін по 499 тис. грн витратив на капітальний ремонт дитячого спортивно-грального майданчика на території ОЗОШ №66 за адресою: вул.Отамана Головатого, 94, та на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку за адресою: вул.Чорноморського козацтва, 129.

Відмітимо, що в 2017 році депутатом всі кошти депутатського фонду також було спрямовано на капітальні видатки по ЗОШ № 66.

Олексій Єремиця витратив 1 мільйон гривень на капітальний ремонт системи центрального опалення житлового будинку за адресою: вул.Геранієва, 2, капітальний ремонт покрівлі житлового будинку за адресою: Люстдорфська дор., 54-Б, та на капітальний ремонт водостічної системи житлових будинків за адресами: Люстдорфська дор., 27-А,29; просп.Адміральський, 35/3 та капітальний ремонт інженерних мереж в житловому будинку за адресою: вул. Павла Шклярука, 4.

Василь Ієремія спрямував 550 тис. грн на  ремонтно-реставраційні роботи та розробку робочих проектів на ремонтно-реставраційні роботи житлових будинків за адресами: вул. Дідріхсона ,9; вул. Ніжинська, 1,5,18,24,43,47.

Ще 246 тис.гривень коштував капітальний ремонт дитячого грального майданчика біля житлового будинку за адресою: вул. Дідріхсона, 27. 

Капітальні видатки по ЗОШ №122 за адресою: вул. Старопортофранківська, 45, профінансовані бюджетом у розмірі 188 тис. грн.

Денис Коваль майже 992 тисяч гривень витратив на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул.Варненська, 2/2,4,5,5/3; вул.Генерала Петрова, 2; вул. Академіка Філатова, 5/3,12-А,14;   вул. Героїв Крут, 2/3, 10.

Запланований депутатом капітальний ремонт спортивного майданчика в районі житлового будинку за адресою: вул. Академіка Вільямса, 44, не був профінансований з міського бюджету у 2018 році.

Ольга Кулакевич спрямувала 975 тис. грн на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Інглезі, 1; вул. Космонавта Комарова, 10/1; вул.Варненська, 19/3, капітальний ремонт  парадних із заміною віконних блоків в житловому будинку за адресою: вул. Варненська, 17-Г, та на капітальний ремонт парадних житлового будинку за адресою: вул. Академіка Корольова, 5/1.

Віктор Новак всі кошти депутатського фонду у розмірі 999,5 тис.гривень спрямував на капітальні видатки по  КУ "Дитяча міська клінічна лікарня №3"  за адресою: вул.Академіка Заболотного, 26-А.

Лілія Рогачко витратила 990 тисяч гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул.Космонавтів, 31/5, 40, 48 (дві парадні); вул.Варненська, 12/2, 18/3; вул. Генерала Петрова, 21, і на капітальний ремонт системи центрального опалення  в житловому будинку за адресою: вул. Генерала Петрова, 31.

У другій частині матеріалу незабаром вийде аналіз використання коштів депутатського фонду депутатами від фракцій "БПП "Солідарність", "Об'єднання "Самопоміч", "Українська морська партія Сергія Ківалова" та позафракційними депутатами.

Фракція "БПП "Солідарність"

Як  повідомляють експерти Громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад", всі 13 депутатів фракції використали кошти депутатського фонду майже у повному обсязі. Майже 40% членів фракції спрямувала кошти на роботи щодо заміни віконних блоків у житлових будинках. Ще по 15% депутатів виділили кошти на капітальні видатки по ЗОШ, капітальний ремонт житлових будинків та ремонт дитячих і спортивних майданчиків.

Далі наведена інформація про використання коштів депутатського фонду по кожному депутату з фракції "БПП "Солідарність".

Володимир Варещенко спрямував 888 тисяч гривень на заміну віконних блоків в  житлових будинках за адресами: просп. Шевченка, 8/1,8/2,8/5,8/7,8/8,8/10,8/11,8-А,10/2,10/3,10/4; вул. Армійська,9,12/1.
 
Сергій Голдаков також за рахунок коштів фонду здійснив заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: просп. Добровольського, 99; вул. Марсельська, 4,7,11,16 на суму 963 тисяч гривень.

Денис Григор'єв виділив 996 тисяч гривень на капітальний ремонт твердого покриття тротуарів за адресами: вул. Богдана Хмельницького, 34,36,38; вул. Болгарська, 7,40,43; вул. Адмірала Лазарева, 15,27,28,32,42/44; пров. Високий, 12/14;  вул. Генерала Цвєтаєва, 76; вул. М'ясоєдівська, 38.

Наталія Данилко використала 992 тисяч гривень свого фонду на капітальний ремонт і облаштування спортивного майданчика за адресою: вул. Маріїнська, 6.

Олег Звягін за кошти депутатського фонду здійснив капітальний ремонт дитячих гральних та спортивних майданчиків в районі житлових будинків за адресами: вул. Бреуса, 16, 24, 61/3; вул. Маршала Бабаджаняна, 25, та капітальний ремонт прибудинкової території житлового будинку за адресою: вул. Скворцова, 24.

Петро Іонов виділив 996 тисяч гривень на заміну віконних блоків у житлових будинках за адресами: Французький бул., 14,22-А; просп. Шевченка, 21-Б,21-В,23-Б,27; вул. Довженка, 9.

Олег Камінкер витратив 218 тисяч гривень на капітальний ремонт системи центрального опалення житлового будинку за адресою: вул. Академіка Філатова, 31-А, і на заміну віконних та дверних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Героїв Крут, 25; вул. Івана та Юрія Лип, 6,7,26. Ще 779 тисяч гривень пішли на капітальний ремонт інженерних мереж в житлових будинках за адресами: вул. Академіка Філатова, 21; вул. Космонавтів, 26

Лілія Леонідова кошти депутатського фонду у розмірі 845 тисяч гривень спрямувала на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: пров. Маяковського, 10; вул. Базарна, 92; вул. Катерининська, 84/86; вул. Мала Арнаутська, 72; вул. Преображенська, 74/78; вул. Спиридонівська, 6, вул. Новосельського, 95,97. Капітальні видатки по Одеській спеціалізованій школі №121 з поглибленим вивченням іноземних мов за адресою: вул. Льва Толстого,1, склали ще 150 тисяч гривень.

Тетяна Малихіна виділила 993 тисяч гривень на капітальні видатки по  комунальній установі "Міська дитяча лікарня імені академіка Б.Я. Резніка" за адресою: вул. Дача Ковалевського, 81, та по комунальній установі "Пологовий будинок № 2" за адресою: Старопортофранківська, 24. 

Ілля Мозолєв вже другий рік поспіль спрямовує кошти на капітальні видатки по ЗОШ № 92 за адресою: вул. Генерала Бочарова, 67-А. У 2018 році за  рахунок фонду здійснено і капітальні видатки по ЗОШ № 73 за адресою: вул. Висоцького, 16. 

Віктор Наумчак виділив 999 тисяч гривень на капітальний ремонт житлового будинку за адресою: вул. Коблевська, 45, та на капітальний ремонт інженерних мереж житлового будинку за адресою: вул. Пастера, 50.

Едуард Стась витратив 999 тисяч гривень на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку за адресою: вул. Успенська, 13/15, та капітальний ремонт житлового будинку за адресою: вул. Рішельєвська, 63. Цікаво, що у 2017 році кошти свого депутатського фонду Едуард Стась також спрямовував на капітальний ремонт цих будинків.

Олена Фокіна спрямувала 995 тисяч гривень на капітальний ремонт дитячого грального майданчика за адресою: вул. Колонтаївська,39. 

Фракція Української морської партії Сергія Ківалова

Фракція налічує шість депутатів, і всі вони обрали цільовим призначенням коштів свого депутатського фонду заміну віконних блоків у  житлових будинках. 

Олексій Кісловський спрямував 996 тисяч гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: просп. Академіка Глушка ,6-Б, 6-В; Люстдорфська дор., 146/2,148а/1,148а/2,152/4,155.

Володимир Корнієнко – 996 тисяч гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Генерала Петрова,7/1,7/2,13; вул. Космонавтів,19/1,21/2,23/2.

Микола Крикливий – 993 тисяч гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Польська,16; вул. Велика Арнаутська,51;вул. Маразліївська,1-А, 1-Б; вул. Успенська,53, 67/69; вул. Пушкінська,39; вул. Єврейська,5.

Андрій Неугодніков – 993 тисяч гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: Фонтанська дор.,39,41,51,67; пров. Шовкуненка,14.

Світлана Осауленко – 996 тисяч гривень на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Сонячна,7/9,10; вул. Генуезька,20; пров. Економічний,5. 

Вадим Підгородинський – 967 тисяч гривень на заміну віконних блоків житлових будинках за адресами: вул. Сегедська,5,9,15,15-А,15-Б,17,19-А,21-А,21-Б,23.

Фракція "Об'єднання "Самопоміч"

У складі фракції - п'ять депутатів, всі вони скористалися своїм правом на розподіл коштів депутатського фонду. Найбільш активно за рахунок фонду відбувалася заміна віконних блоків – 40% членів фракції витратили частину коштів депфонду на ці роботи. Ще 40% спрямували кошти на капітальні видатки по загальноосвітнім школам.    

Далі – докладніше про кожного депутата з фракції. 

Олександр Аміци витратив 984 тисяч гривень на капітальний ремонт елементів благоустрою Нагорного бульвару на ділянці від пров. Каркашадзе до пров. Дунаєва  та на капітальний ремонт сходових маршів до міського пляжу "Дельфін" в районі траверсу № 9 (район пров. Дунаєва).

Олександр Захаров спрямував кошти на капітальні видатки по  НВК "Гімназія №2" за адресою: вул. Гаванна, 5-А, по гімназії № 1 імені А.П.Бистріної  за адресою: м. просп. Олександрівський, 11, та по комунальній установі "Міська лікарня № 8" за адресою: Фонтанська дор., 110.

Ольга Квасніцька більшу частину фонду, 864 тисяч гривень, витратила на капітальні видатки по  ЗОШ № 57 за адресою: вул. Ямчитського,7, по ЗОШ № 59 за адресою: вул. Канатна, 89; ЗОШ № 101 за адресою: вул. Велика Арнаутська,9; НВК № 90 ім. О.С.Пушкіна за адресою: вул. Велика Арнаутська, 2-Б. Капітальні видатки по комунальній установі "Централізована міська бібліотечна система для дітей"  за адресою: Французький бул.,11-А, склали ще 36,5 тисяч гривень.

Ганна Позднякова витратила кошти на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: просп. Шевченка,6/1,6/2,6/3, і на капітальний ремонт системи електропостачання в житлових будинках за адресами: просп. Шевченка,6/1-6/10 . 

Вадим Терещук також спрямував кошти у розмірі 996 тисяч гривень на  заміну віконних блоків житлових будинків за адресами: Люстдорфська дор.,152/3,152/4,152/5,157; просп. Академіка Глушка,6-А,6-В; вул. Академіка Корольова,33,112/3.

Позафракційні депутати

Богдан Гіганов кошти депутатського фонду у розмірі 929 тисяч гривень спрямував на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Новосельського,9,32; вул. Коблевська,1,9,10/12; пров. Сєченова,3; вул. Старопортофранківська,12, та на капітальний ремонт інженерних мереж в житловому будинку за адресою: вул. Новосельського,2.

Олександр Орлов витратив 500 тисяч гривень на капітальний ремонт (відновлення) покриття внутрішньоквартального проїзду за адресою: вул. Героїв Крут,17,15-А. Ще 435 тисяч гривень депутат спрямував на заміну віконних блоків в житлових будинках за адресами: вул. Академіка Філатова,37; вул. Героїв Крут,20-В,26,34. На капітальні видатки по комунальній установі "Центр реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку" витрачено із фонду 63 тисячі гривень.

Олексій Потапський кошти депутатського фонду у розмірі 980 тисяч гривень витратив на капітальний ремонт дитячого грального майданчика, розташованого в сквері Космонавтів, і на капітальний ремонт дворового покриття житлового будинку за адресою: вул. Ніжинська, 37. 

Таким чином, проаналізувавши використання депутатського фонду всіма 64 депутатами Одеської міської ради, можна визначити топ-5 видів видатків, які найчастіше обирали народні обранці, відповідаючи на запити своїх виборців.

Так, 42% депутатів спрямували кошти на заміну віконних блоків, 22% - на ремонт дитячих спортивних і гральних майданчиків, 14% - на ремонт систем центрального опалення, водопостачання та водовідведення, і ще по 13% - на ремонт покрівель та на видатки по загальноосвітніх школах.

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна стежити: 


В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація».


Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад».

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

     

Поділитися